Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Κ. Χριστοδούλου: Το γήπεδο, το αθλητικό κέντρο και ο Άγιος Φαμπιάνο!
Α' Κατηγορία

Κ. Χριστοδούλου: Το γήπεδο, το αθλητικό κέντρο και ο Άγιος Φαμπιάνο!

Καλεσμένος στην εκπομπή «Χωρίς VAR» της CABLENET ήταν ο Πρόεδρος της Δόξας, Κώστας Χριστοδούλου.
Διαβάστε τις σημαντικές τοποθετήσεις του:

Για το φετινό πρωτάθλημα:
«Είναι το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα καθώς δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα πάνε διαβάθμιση. Η Δόξα τα τελευταία χρόνια είναι στην πρώτη κατηγορία, φτιάχνουμε το δικό μας γήπεδο και πιστεύουμε στην παραμονή. Με την πορεία που κάνει ομάδα μου, εγώ έχω παρομοιάσει ότι πήγαμε στο Champions League. Είναι άθλος που έχουμε καλή ομάδας και ειδικά τώρα που γίνεται το δικό μας γήπεδο»

Είμαι παρεξηγημένος στον κόσμο που δεν με γνωρίζει ή στον κόσμο που με μισεί. Είμαι ένας ανθρώπος που δεν ασχολούμαι με το τι λένε για εμένα. Αν καταφέρει κάποιος να κάνει ότι έκανα εγώ σαν manager και σαν πρόεδρος θα πρέπει να ζήσει επτά ζωές. Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που δέχομαι την κριτική.
Για τον ρόλο του ως manager:
Πιο παλιά έκανα το 70-80% των μεταγραφών και πάνω σε αυτό είχα παρεξηγηθεί για το που έδινα τις ειδήσεις.
Για την Δόξα:
Οι επιλογές που γίνονται στην ομάδα της Δόξας, είναι δικές μου και φέτος χτίστηκε πολύ καλά. Έκανε πολύ καλή δουλειά ο Σακκάς όμως τα τελευταία αποτελέσματα μας ανάγκασαν να κάνουμε την αλλαγή. Όλοι έλεγαν πως η Δόξα ήταν το φαβορί για εξάδα όμως κάποιες συγκυρίες με ποδοσφαιριστές δεν βοήθησε. Στόχος μας όμως ήταν να αποφύγουμε την διαβάθμιση. Η ομάδα χτίστηκε με 14-15 παίκτες και όταν έχεις απουσίες χάνεται η χημεία.

Για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος:
Πρέπει να είμαστε στις 14 ομάδες και όταν λες κάτι πρέπει να το στοιχειοθετείς. Κουραστήκαμε με τα πλει οφ και πρέπει να μείνουμε στις 14 ομάδες για πολλούς λόγους. Πρέπει να αντιγράφουμε τους πιο καλούς από εμάς. Πρέπει να παίζουν τέσσερις Κύπριοι ποδοσφαιριστές και η ΚΟΠ να δώσει κίνητρο με το να δίνει χρήματα σε ομάδες που βάζουν νεαρούς Κύπριους. Αν γίνει αυτό τότε θα δούμε μια διαφορετική Εθνική Κύπρου και καλύτερους νεαρούς. Δεν έχουμε όραμα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Όχι μόνο η ΚΟΠ αλλά και οι μεγάλες ομάδες που βλέπουν το δικό τους συμφέρον. Αν συνεχίσουμε έτσι θα πάμε πιο κάτω.

Αν θέλουν πρωτάθλημα με 12 ομάδες ας το κάνουν αλλά να κοπούν χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και να πάμε στην Β Κατηγορία αλλά να έχω έσοδα.

Για τις αλλαγές στο καταστατικό
Το καταστατικό έγινε. Γιατί να μην πούμε από φέτος πάμε με 14 ομάδες και πρέπει να πάμε σε 12 του χρόνου και μετά πάλι να επιστρέψουμε σε 14; Σκεφτείτε ο Εθνικός, να μην πώς την ομάδα μου, με τους Κύπριους και την πολύ καλή δουλεία που γίνεται, να πέσει κατηγορία και να καταστραφεί.
Αν θέλουμε να κάνουμε ποδόσφαιρο, πρέπει να φτιάξουμε γήπεδα και να έρθουν χρήματα για να αξιοποιηθούν.
Η σχέση του με τους άλλους προέδρους:
Ο μόνος πρόεδρος που ποτέ δε μίλησε είναι ο Σταύρος Παπασταύρου. Με τους άλλους κατά διαστήματα είχαμε επαφή. Υπάρχει φιλία με τους περισσότερους. Είχα παρεξηγήσεις με αρκετούς αλλά έχω εκτιμήσει σε όλους.
Πώς βλέπει την πορεία του Ολυμπιακού:
Χαίρομαι για την πορεία του. Είχα δουλέψει στον Ολυμπιακό πιο παλιά και έχω πολύ φιλιά με τον Τορναρίτη με τα καλά του και τα κακά του. Έχουν πολύ καλή ομάδα και προπονητή. Όταν άκουσα πως ο Γιανέφσκι πάει στον Ολυμπιακό, είχα πει στους παίκτες μου ότι εξάδα θα είναι ο Ολυμπιακός. Θέλουμε να βλέπουμε ομάδες πιο μικρές να πηγαίνουν στον τελικό.
Αναφορά για τον θεσμό του Κυπέλλου:
Ο θεσμός του Κυπέλλου στην Κύπρο είναι λάθος. Δεν γίνεται να πραγματοποιείται η κλήρωση και να παίζει η πρώτη κατηγορία με την δεύτερη. Πιο παλιά η φιναλίστ πήγαινε Ευρώπη μετά που έγινε αυτό και πήγε ο Ερμής στην Ευρώπη, την επόμενη χρονιά το αλλάξαμε.
Για την ΚΟΠ:
Εμείς είμαστε οι κομπάρσοι. Η σχέση μας με τον Κούμα είναι πολύ καλή. Μας βοήθησε οικονομικά, έφερε το VAR όμως δεν πρέπει να ακούει τους μεγάλους και να φτιάξουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και Κύπελλο.
Για το VAR:
Μας βρήκε απροετοίμαστους το VAR όμως θεωρώ πως είναι το καλύτερο πράγμα που έγινε στο ποδόσφαιρο. Αυτοί που το διευθύνουν έχουν την ευκαιρία να βελτιωθούν. Επίσης, πρέπει επιτέλους να φύγει η προκατάληψη. Πιστεύω πως η διαιτησία μας έκανε πρόοδο όμως πρέπει να υπάρξουν περισσότεροι διαιτητές.
Στο τέλος κάθε ομάδα παίρνει ότι τις αξίζει, μπορεί σε ένα παιχνίδι να ευνοηθεί και σε άλλο όχι.
Για τις καταγγελίες κατά των διαιτητών:
Είμαι τόσα χρόνια πρόεδρος δεν κατήγγειλα κανένα. Αν θέλει κάποιος να γίνει ρεζίλι για να με καταστρέψει, ας το κάνει.
Σύγκριση των δικών μας διαιτητών με τους ξένους:
Σχεδόν καθόλου δεν χρησιμοποιήσαν οι ξένοι το VAR. Ο Κύπριος διαιτητής δεν έχει αυτοπεποίθηση γιατί περιμένει το VAR και μετά να αποφασίσει.
Για τον κύπριο ποδοσφαιριστή:
Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής έχει εξελιχθεί. Πλέον δουλεύουν ενώ πιο παλιά δεν το έκαναν. Χθες είδαμε τον Στέφανο Χαραλάμπους του Ολυμπιακού. Ήταν στην Δόξα και όταν του είπαμε να φύγει, δούλεψε και πέτυχε στο τέλος. Υπάρχει γενικά ταλέντο και πρέπει να υπάρχει δουλειά για να συνεχίσουν.
Είχα δει τον Λοίζου παλιά και με εξέπληξε. Όπως και ο Γαβριήλ ο οποίος μου θυμίζει Πίττα. Και ο Ιωάννης θα κάνει καριέρα.
Έχουμε πολύ καλές ακαδημίες και υπάρχει μέλλον.
Βάζει βάσεις καλύτερες στο εξωτερικό ένας μικρός που ξεχωρίζει;
Δεν το πιστεύω. Αν είσαι καλός παίζει και εδώ. Μπορεί να πας στο εξωτερικό και να έρθεις καλύτερος ή τελειωμένος.
Τι πρέπει να έχει ένας παίκτης για να πετύχει:
Ταχύτητα και μυαλό. Τα άλλα θα έρθουν
Για τον Κύπριο προπονητή:
Όλοι είναι καταρτισμένοι. Πάνε στο εξωτερικό και διαβάζουν. Εγώ τόσα χρόνια μόνο μια φορά έφερα ξένο προπονητή. Περιμένω να βγουν περισσότεροι στην συνέχεια. Τους έχουμε ανάγκη. Η πιο δύσκολη απόλυση που έκανα ήταν του Σακκά. Όμως δεν μπορούσα καθώς η πορεία μας στα τελευταία παιχνίδια δεν ήταν η καλύτερη.
Για την Εθνική Κύπρου:
Δεν ενθουσιάζομαι εύκολα όμως ούτε απογοητεύομαι εύκολα. Η Εθνική έχει ένα μικρό δείγμα βελτίωσης. Υπάρχουν και καλοί παίκτες ενώ πρέπει να μείνει ένας τεχνικός να δουλέψει.
Για το γήπεδο της Δόξας:
Το γήπεδο ήταν ο λόγος που ανέλαβα την Δόξα. Στην κρίση υπήρχαν προβλήματα και είπα δεν θα γίνει το γήπεδο. Μετά προσπαθήσαμε ξανά με τον κοινοτάρχη της Περιστερώνας και τον αντιπρόεδρο μας, Νίκο Κωνσταντίνου. Τώρα βλέπουμε ότι γίνεται το γήπεδο Ένα στολίδι. Δεν μένουμε στο γήπεδο και θα αρχίσουμε διεργασίες για αθλητικό κέντρο στην Δόξα. Μετά θα αποχωρήσω από την ομάδα.
Επόμενος πρόεδρος της Δόξας:
Αυτή ομάδα έχει ρίζες και κάποιος θα αναλάβει την ομάδα.
Ομόνοια, ΑΕΛ ή Απόλλωνας για τον τίτλο;
Ο νικητής του ΑΕΛΑπόλλων θα παίξει τελικό με την Ομόνοια στην Λευκωσία. Η Ομόνοια έχει τον Άγιο Φαμπιάνο και είναι το μεγάλο της όπλο.
Για τον αγώνα της Δόξας με την ΕΝΠ:
Σίγουρα θέλουμε να πάμε ψηλά και να μείνουμε κατηγορία. Δύσκολο το επόμενο παιχνίδι καθώς έχουμε και απουσίες. Πιστεύω θα κερδίσουμε και με ένα ακόμη τρίποντο με την Καρμιώτισσα θα μείνουμε κατηγορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ