Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Fair και unfair στην έκβαση του πρωταθλητή…
Α' Κατηγορία

Fair και unfair στην έκβαση του πρωταθλητή…

Περί διαιτησίας ο λόγος. Έχει δημιουργηθεί (ξανά) θέμα με το κατά πόσο είναι δίκαιο αυτό που εξελίσσεται με την ασταθή πολιτική της ΚΟΠ, αναφορικά με το πότε καταφέρνει να φέρει και πότε δεν καταφέρνει να φέρει ξένους διαιτητές.
Από την στιγμή κατά την οποία προηγήθηκε έστω ένας αγώνας (ΑπόλλωνΟμόνοιας) στον οποίο σφύριξε διαιτητής από το εξωτερικό, έπρεπε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία να συνεχίσει με το ίδιο μοτίβο.
Βλέπουμε όμως να μην γίνεται κάτι τέτοιο. Ενώ όλοι περίμεναν ότι θα δινόταν συνέχεια στην κάθοδο ξένων διαιτητών, ξαφνικά είδαμε τους ορισμούς να γίνονται με Κύπριους.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα έρθουν και πάλι ξένοι όταν κρίνει η ομοσπονδία; Μήπως ότι δεν θα έρθουν ξανά;

Αν συμβαίνει το πρώτο ( όταν κρίνει η ΚΟΠ), τότε δημιουργείται το εξής θέμα. Με ποια κριτήρια επιλέγει η ομοσπονδία τους αγώνες που πρέπει να φέρει ξένους;
Θεωρώ ότι είναι ακόμα μία παραβίαση στην προκήρυξη και εξηγούμαι. Η προκήρυξη για τη διαιτησία, λέει ότι αρχίζει και τελειώνει η ποδοσφαιρική περίοδος με Κύπριους διαιτητές.
Άντε να δεχτώ και να συμφωνήσω ότι από την στιγμή που η δίνεται αφορμή λόγω της ανεπάρκειας ορισμένων διαιτητών, να φέρουμε ξένους.

Όχι όμως να τους φέρνουμε επιλεκτικά (εννοώ αγώνες)  και μάλιστα η επιλογή να μην είναι ούτε αξιόπιστη, ούτε και η ενδεδειγμένη.
Εδώ είναι που δημιουργείται το ερώτημα. Είναι fair ή μήπως είναι unfair ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται σε αυτό το ευαίσθητο θέμα η ΚΟΠ;

Μιχάλης Παπαγεωργίου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ