Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: «Απέτυχαν, δεν διορθώνονται λάθη με ανάποδα σφυρίγματα»
Α' Κατηγορία

ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: «Απέτυχαν, δεν διορθώνονται λάθη με ανάποδα σφυρίγματα»

Ο Κεραυνός εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας εκφράζει παράπονα για την διαιτησία του πρώτου τελικού κόντρα στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά:
«Η ομάδα μας χτες πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στους τελικούς απέναντι στην ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι αντάξιο του ονόματος και της δυναμικής των δυο ομάδων.

Οι δύο αντίπαλοι μπήκαν παθιασμένοι και διαβασμένοι στο γήπεδο παλεύοντας με πάθος για τη νίκη. Φάνηκε ότι και οι δύο ομάδες ήταν άριστα προετοιμασμένες για την αναμέτρηση, αφού αμφότερες είχαν αντίδραση για κάθε δράση του αντιπάλου. Οι αθλητές έδωσαν επίσης τα πάντα στο παρκέ. Και αν κάποιος υστέρησε σε απόδοση, σίγουρα δεν υστέρησε σε πάθος και θέληση για τη νίκη.

Έπεσαν κορμιά και μπορούμε να πούμε ότι έπεσε πολύ «μπασκετικό ξύλο» (αρκετές φορές στο όριο), ενώ υπήρξε αρκετή ένταση κάτι αναμενόμενο όμως σε τέτοια παιχνίδια.

Δυστυχώς όμως δεν είχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι καλή (ή έστω αποδεχτή) απόδοση στον πρώτο τελικό. Το διαιτητικό τρίο υπέπεσε σε πολλά λάθη και δεν στάθηκε στο ύψος της περίστασης.

Υπήρξαν πολλά λάθος σφυρίγματα, ενώ προσπάθησαν αλλά απέτυχαν να κρατήσουν τις ισορροπίες στον αγώνα. Απέτυχαν διότι η διαιτητική ισορροπία σε ένα αγώνα δεν κερδίζεται διορθώνοντας εξόφθαλμα λάθος σφυρίγματα με ανάποδα σφυρίγματα, η ακόμα χειρότερα με μη σφυρίγματα. Και αυτό ήταν δυστυχώς το σκηνικό που παρακολουθήσαμε χθες, με θύματα και τις δύο ομάδες.

Σημαντικό είναι επίσης να τονίσουμε ότι απέτυχαν να κρατήσουν την ισορροπία μεταξύ δυνατού και αντιαθλητικού παιχνιδιού σε αρκετές φάσεις του αγώνα και αυτό είναι άκρως επικίνδυνο αφού μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς. Κάτι το οποίο δεν συνέβη ψες καθαρά από τύχη, αφού είδαμε ανατριχιαστικές πτώσεις στο παρκέ σε επαφές που δεν δόθηκε καμία παράβαση!.

Ειδικότερα, η απόδοση του 3ου διαιτητή χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνη και άκρως εχθρική προς την ομάδα μας.

Ας ελπίσουμε ότι στον επόμενο αγώνα θα έχουμε την ίδια απόδοση από τις δυο ομάδες, αλλά καλύτερη απόδοση από τους διαιτητές. Γιατί είναι κρίμα να συζητούμε για την βελτίωση των κύπριων αθλητών μετά την ευνοϊκή για αυτούς (σωστή ή λανθασμένη) μείωση των ξένων, ενώ την ίδια ώρα να ζητούμε κάθοδο ξένων διαιτητών επειδή οι Κύπριοι απλά δεν μπορούν. Γιατί εδώ θα καταλήξουμε αν συνεχίσουν να έχουν την ίδια κακή απόδοση.

🏀ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ🏀»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ