Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΑΕΚ: Τα νεότερα για την «Αρένα»!
ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τα νεότερα για την «Αρένα»!

Ελάχιστα έχουν απομείνει προκειμένου η ΑΕΚ να στείλει το… σήμα στην ΟΥΕΦΑ για να έρθει στην Κύπρο και να επισημοποιηθεί η αναβάθμιση της «Αρένα» σε Κατηγορία 4, κάτι που θα σημαίνει ότι θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ουσιαστικά απομένει να τοποθετηθούν τα γυαλιά μπροστά από τα δημοσιογραφικά και η επίπλωση των boxes.
Επόμενο βήμα είναι να ολοκληρωθεί και ο δρόμος πίσω από τη Δυτική, κάτι που θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο. Το στέγαστρο έχει ήδη τοποθετηθεί, τα δημοσιογραφικά και τα boxes είναι επίσης έτοιμα, ενώ μεταφέρθηκαν πάνω και οι κάμερες, που ήταν ένα από τα βασικότατα κριτήρια.
Ο λόγος είναι ο εξής: βάσει των κριτηρίων της ΟΥΕΦΑ για να θεωρηθεί ένα γήπεδο Κατηγορίας 4, θα πρέπει στη μετάδοση του αγώνα, οι κάμερες να καλύπτουν ολόκληρο το γήπεδο και να μην αποκρύπτεται κανένα σημείο του (είτε για παράδειγμα από τον πάγκο, είτε από την εξέδρα). Να φαίνονται δηλαδή όλες οι γραμμές.
Για να γίνει αντιληπτό το πόσο μεγάλη σημασία δίνεται σ’ αυτό το κομμάτι, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παλαιότερα με αρμόδιο της ΟΥΕΦΑ, που κράτησε δύο μέρες, το πρώτο σημείο που ειπώθηκε τότε από την πλευρά της ήταν αυτό. Να μεταφερθούν δηλαδή οι κάμερες σε ψηλότερο σημείο.
Αυτό που απομένει πλέον, είναι να ολοκληρωθούν τα έργα και να ειδοποιήσει η ΑΕΚ την ΟΥΕΦΑ ότι είναι όλα έτοιμα, να στείλει από την πλευρά της η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τον αρμόδιο για να το επιθεωρήσει και ακολούθως, να δώσει την έγκρισή του για την… προαγωγή του γηπέδου. Κάτι που πιθανότατα θα συμβεί με το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου…
Μέσα ο Λαφράνς: Συνεχίζεται η προετοιμασία για το ντέρμπι με την ΑΕΛ, με τον Κέβιν Λαφράνς να επιστρέφει στις προπονήσεις και να τίθεται στη διάθεση του προπονητή του. Αν δεν προκύψει το οποιοδήποτε απρόοπτο, το απουσιολόγιο θα περιλαμβάνει τα ονόματα των Σούτερντεν και Ναούμ.

Ανδρέας Βεντούρης

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ