Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΘΕΜΑ:Ετοιμάζουν  νέο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα… χωρίς μπαράζ!
Α' Κατηγορία

ΘΕΜΑ:Ετοιμάζουν νέο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα… χωρίς μπαράζ!

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Ωριμάζει σαν ιδέα και μετατρέπεται σε πρόταση. Το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα α΄κατηγορίας, οδηγείται σε μία τεράστια αλλαγή που θα αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα διεξάγεται.

Οι πληροφορίες που έρχονται και επιβεβαιώνονται τόσο από την ΚΟΠ, όσο και από προέδρους ομάδων, θέλουν τη νέα τάξη πραγμάτων να αφαιρεί από την προκήρυξη τη διαδικασία των μπαράζ.
Η τελική βαθμολογική θέση, των διαγωνιζομένων ομάδων θα προκύπτει μέσα από τους δύο γύρους.
Όπως έχουμε πληροφορηθεί, την πρόταση επεξεργάζεται αρμόδιο τμήμα της ΚΟΠ με τη σύμφωνη γνώμη και του Γιώργου Κούμα. Ο πρόεδρος, στην τελευταία συνέλευση, όταν αποφασίστηκε να πάμε ξανά στις 12 ομάδες, είχε εκφράσει τη θέση ότι η διαδικασία των μπαράζ ή πιο σωστά της β΄φάσης, άρχισε να κουράζει και τις ομάδες και τον κόσμο.
Βασικά, προετοίμασε το έδαφος ενώπιων των προέδρων και άλλων εκπροσώπων, για μία νέα ποδοσφαιρική πραγματικότητα που θα οδηγήσει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα α΄κατηγορίας σε διεξαγωγή δύο γύρων.
Προκύπτουν όμως τα εξής ερωτήματα, αναφορικά με το πλάνο αναδιοργάνωσης και τα οποία είναι.
1. Δεν μπορεί να διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με 12 ομάδες και μόλις 22 αγωνιστικές. Άρα λοιπόν θα πρέπει, τουλάχιστον να γίνουν 14 με 26 αγωνιστικές που θα αυξηθούν με την αλλαγή και στη δομή του κυπέλλου.
Οι πληροφορίες, θέλουν την ΚΟΠ να επεξεργάζεται ταυτόχρονα και την επάνοδο των ομίλων στο κύπελλο, ώστε να αυξηθούν οι αγώνες.
2. Με τα υφιστάμενα δεδομένα, τα μπαράζ θα κρατήσουν και για την ποδοσφαιρική σεζόν 2021-22 αφού θα έχουμε πρωτάθλημα 12 ομάδων.
Πολύ πιθανόν όμως, να είναι η τελευταία σεζόν και από το 2022-23 να γίνουν 14 οι ομάδες, για να καταστεί βιώσιμο ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα δύο γύρων και ο θεσμός κυπέλλου με τους ομίλους.
Δεν αποκλείεται, η ιδέα της ΚΟΠ, από την στιγμή που βρει θετική ανταπόκρισή από την πλειοψηφία των σωματείων, να τεθεί σε μία γενική συνέλευση, πριν από την έναρξη του επόμενου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.
Μιλώντας με αρκετούς πρόεδρους ομάδων α΄κατηγορίας, το συμπέρασμα είναι ότι βλέπουν θετικά την προοπτική να αλλάξει το σκηνικό και είναι πιθανόν να δώσουν θετική ψήφο σε μία εισήγηση-πρόταση από πλευράς ΚΟΠ.

Μιχάλης Παπαγεωργίου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ