Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Η ΚΟΠ να απαιτήσει εμβολιασμό των ομάδων…
Α' Κατηγορία

Η ΚΟΠ να απαιτήσει εμβολιασμό των ομάδων…

Εν όψει του ότι ο Μάϊος θα είναι ο μήνας των εμβολιασμών σε πολύ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, είναι και μία ευκαιρία την οποία καλείται η ΚΟΠ να «αρπάξει»  ώστε να λειτουργήσουν τα ποδοσφαιρικά μας πρωταθλήματα, με την καλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Πως μπορεί να το πετύχει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία; Να απαιτήσει από το υπουργείο Υγείας, όπως ισχύσουν διαφορετικά κριτήρια στο ποδόσφαιρο και να μπορέσουν όλα τα μέλη των ομάδων να εμβολιαστούν.
Σε πρώτο στάδιο, η ΚΟΠ να απαιτήσει όπως οι τέσσερις ομάδες που μας εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ποδοσφαιρικής περιόδου 2021-22 να είναι 100% εμβολιασμένες και στη συνέχεια, μέχρι την έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων να ισχύσει το ίδιο για όλες.
Η πολιτεία και ειδικά οι κρατικές υπηρεσίες που έχουν την ευθύνη για την πανδημία, οφείλουν να καταλάβουν, ότι το ποδόσφαιρο είναι ένας τρόπος διεξόδου (για μία μεγάλη πλειοψηφία κόσμου) από την κατάθλιψη που έχει προκαλέσει η πανδημία στην Κύπρο.
Δεν μπορεί, παρά να λάβει σοβαρά υπόψη αυτή την άποψη που είναι αληθινή και καθόλου επιφανειακή.
Αν γίνει πράξη, η εισήγηση αυτή, και με παράλληλο εμβολιασμό ενός μεγάλου ποσοστού  φιλάθλων μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο, τότε όλα μπορούν να διαφοροποιηθούν και να πάρει μπρος στην κανονικότητα το ποδόσφαιρο μας.
Οφείλουν όλοι να καταλάβουν. Να το εννοήσουν και να το κάνουν πράξη. Δεν μας πάει ούτε σαν λαός, ούτε σαν φίλοι του ποδοσφαίρου και 3η ποδοσφαιρική χρονιά με άδεια γήπεδα.
Έχουμε κυριολεκτικά, χάσει την επαφή με τα γήπεδα και με το αγαπημένο μας σπορ. Έχουμε φτάσει στο σημείο να γυρίζουμε την πλάτη αντί να παρακολουθούμε, έστω και τηλεοπτικά το ποδόσφαιρο.
Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε άλλο με τα άδεια γήπεδα. Δεν γουστάρουμε να ακούμε κάθε λίγο και κάποιο νέο περιστατικό θετικού κρούσματος στις ομάδες μας και γενικά στο χώρο που θέλουμε να δούμε να επιστρέφει στην κανονικότητα.
Η τελευταία μας ελπίδα, είναι οι εμβολιασμοί. Ούτε τα
rapid ούτε και τα PCR, θεωρούνται πλέον εμπιστευτικά. Εννοώ, ότι αυτές τις εξετάσεις τις κάνουμε και πρέπει να τις κάνουμε, αλλά έχουμε γεμίσει από…χαρτάκια με αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά και πάλι το πρόβλημα, υφίσταται.
Ας ελπίσουμε λοιπόν, ότι οι επικείμενοι εμβολιασμοί θα δώσουν την χαριστική βολή σε αυτό τον ιό που μας διέλυσε κυριολεκτικά την ψυχολογία.
Για τούτο και γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον εμβολιασμό εντός του ποδοσφαίρου, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά με την καλύτερη δυνατή ασφάλεια.
Η εισήγηση μας προς την ΚΟΠ, είναι και ανθρώπινη, είναι και αναγκαία. Η ομοσπονδία να διαχειριστεί με υπευθυνότητα αυτό το τεράστιο κεφάλαιο που λέγεται διασφάλιση των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Μιχάλης Παπαγεωργίου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ