Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Αλήθειες και βλακείες για τα κρούσματα κορωνοϊού…
Α' Κατηγορία

Αλήθειες και βλακείες για τα κρούσματα κορωνοϊού…

Με αφορμή την…επάνοδο των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στο ποδόσφαιρο μας και ειδικότερα με τα κρούσματα στις Εθνικές ομάδες, παρακολουθώ ένα απίστευτο παιχνίδι, επίρριψης ευθυνών.

Για παράδειγμα. Διάβασα ότι στην Εθνική Ελπίδων, έφταιξε η απόφαση να πάνε περίπατο τα μέλη της αποστολής ενώ ήταν στην Αθήνα. Πήγαν όντως περίπατο σε πάρκο οι παίκτες και τα άλλα μέλη, φορώντας τις μάσκες τους και λαμβάνοντας τα υπόλοιπα μέτρα που τους συστήθηκε.
Διάβασα επίσης, αρνητικά σχόλια για τη φωτογραφία με τα πανηγύρια στα αποδυτήρια της Εθνικής, μετά το νικηφόρο αγώνα με τη Σλοβενία.
Όταν βέβαια γράφαμε όλοι, ότι στήθηκε πανηγύρι στα αποδυτήρια και γράφαμε επίσης με πανηγυρικό τόνο, ότι ο πρόεδρος της ΚΟΠ αποθεώθηκε από τους διεθνείς και τους έδωσε πριμ νίκης, δεν ασχοληθήκαμε γιατί βρέθηκαν όλοι μαζί και αγκαλιασμένοι σε κλειστό μάλιστα χώρο.
Πρέπει να ξεχωρίσουμε και να διαχωρίσουμε τις αλήθειες και τις βλακείες γύρω από το πως κάποιος κολλά κορωνοϊό.
Η δική μου άποψη ( βλέπε σαν παθών) είναι πως τον κορωνοϊό, μπορεί να τον αρπάξει κάποιος, χωρίς να το καταλάβει.
Ακόμα και αν τηρεί τα πιο αυστηρά μέτρα, δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι είναι ασφαλής.
Είναι τόσο εύκολη η μετάδοση του ιού, που δεν επιτρέπει σε κανένα να κάνει τον μάγκα, αλλά και να ισχυριστεί ότι…κόλλησε από συγκεκριμένο σημείο.
Δυσκολεύομαι λοιπόν, να συμφωνήσω με την άποψη ότι ο περίπατος στο πάρκο, ήταν αιτία για να γεμίσει θετικά κρούσματα η αποστολή της Εθνικής Ελπίδων.
Ούτε και η ομαδική φωτογραφία στα αποδυτήρια της Εθνικής Ανδρών, είναι επίσης η αιτία για το ίδιο γεγονός.
Πηγαίνετε λίγο πιο πίσω και θα δείτε, ότι ομαδική και πανηγυρική φωτογραφία, έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων μετά από κάποια σημαντική νίκη. Κανένας μας δεν ασχολήθηκε όμως.
Καταλήγω στο εξής. Ο κορωνοϊός κτυπά αλύπητα. Αν ξέραμε από που προέρχεται, δεν θα είχαμε αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα.
Να σταματήσουμε άρα, να ασχολούμαστε με φαντάσματα και βλακείες, αναλόγως το πως ο καθένας μας το μεταφέρει και πως βέβαια, ο καθένας θέλει να επιρρίψει την ευθύνη σε κάποιον που δεν γουστάρει!

Μιχάλης Παπαγεωργίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ