Έτσι θα… φτιάξουν το νέο ΑΠΟΕΛ!(ενδιαφέρουσες πληροφορίες)
Α' Κατηγορία

Έτσι θα… φτιάξουν το νέο ΑΠΟΕΛ!(ενδιαφέρουσες πληροφορίες)

Παρόλο ότι η έκβαση της προσπάθειας για να κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτηρίου μέσω κυπέλλου η ομάδα, πιθανόν να διαδραματίσει διαφορετικά δεδομένα και ειδικά αν κατακτήσει το τρόπαιο, εν τούτοις ακόμα και αν δεν τα καταφέρει, το πλάνο της νέας χρονιάς θα γίνει με την υπογραφή του Σάββα Πουρσαϊτίδη.

Ο προπονητής, γνωρίζει από τώρα τα οικονομικά πλαίσια στα οποία μπορεί να κινηθεί για να δημιουργήσει το νέο ΑΠΟΕΛ και είναι έτοιμος για να βρει ποδοσφαιριστές με εντελώς διαφορετικά οικονομικά και ιδίως αγωνιστικά δεδομένα, σε σχέση με το πως ήταν το καλοκαίρι του 2020.
ΤΑ ΝΕΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ: Από τις μεταγραφές Ιανουαρίου έχει κατέβει ο πήχης των συμβολαίων. Καμία μεταγραφή δεν ξεπέρασε τις 200 χιλιάδες ευρώ σε ετήσιο κόστος και έτσι θα είναι στην πλειοψηφία τους τα νέα συμβόλαια.

Αν γίνει υπέρβαση θα αγορά 2-3 μάξιμουμ ποδοσφαιριστές και ανάλογα με τις θέσεις που αγωνίζονται.
ΚΥΠΡΙΟΠΟΙΗΣΗ: Η έλλειψη καλών Κυπρίων παιχτών που μπορούν να αγωνίζονται βασικοί και να κάνουν πρωταθλητισμό είναι αλήθεια ότι στιγματίζει αρνητικά το υφιστάμενο ρόστερ.
Θα γίνει προσπάθεια για να αποκτήσει το Κυπριακό στοιχείο η νέα ομάδα αλλά δεν θα γίνουν αντίστοιχα κινήσεις απλά για να γίνουν.
Ο Πουρσαιτίδης εμπιστεύεται τους Γουίλερ,Σατσιά,Σιέλη,Κατσαντώνη και ενδεχομένως το Γαβριήλ και αν διαπιστώσει άλλους υποσχόμενους Κύπριους από την ακαδημία θα τους ανεβάσει στην πρώτη ομάδα.
Από εκεί και πέρα τον ενδιαφέρει η ενίσχυση μέσω μεταγραφών για Κύπριους αλλά πρέπει να είναι καλύτεροι από αυτούς που έχει και να μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα.
Δεν θα εισηγηθεί μεταγραφή χωρίς προοπτική.
Πολύ πιθανόν να επιστρέψει ο Νεόφυτος Μιχαήλ, για να συνθέσει δίδυμο με τον Ουζόχο ενώ για τα ονόματα άλλων Κύπριων δεν υπάρχει για την ώρα κάτι δεδομένο.
Ειδικά όμως δεν πρόκειται να δαπανήσει χρήματα για αγορά Κυπρίων παικτών που δεν θα κάνουν τη διαφορά στο ρόστερ.
ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ: Κάποιοι παίκτες που έχουν και τη νέα σεζόν συμβόλαια, θα φύγουν. Έχει όμως σημασία πως θα φύγουν και συγκεκριμένα πόσα θα κοστίσουν οι αποζημιώσεις.
Αυτό το κεφάλαιο συνδέεται με το γενικό μπάτζετ και θα απαιτήσει σωστό χειρισμό από τον προπονητή.
Παράλληλα κάποιοι παίκτες αν δεν φύγουν θα κληθούν να δεχτούν μείωση στα συμβόλαια τους ώστε να δημιουργηθεί ισορροπία στη μισθοδοσία.
Είναι βέβαια και το μεγάλο ερωτηματικό που αφορά το μέλλον του Γκάγιας Ζαχίντ.

Η πιο δύσκολη περίπτωση στο ρόστερ. Αν μείνει καλώς. Αν όχι θα αφήσει μεν αγωνιστικό κενό αλλά και ένα συμβόλαιο σχεδόν 500 χιλιάδων ευρώ που σημαίνει απελευθέρωση ενός ιδιαίτερα μεγάλου ποσού.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΚΟΟΥΤΣ: Παρόλο ότι εκκρεμεί η εκλογική συνέλευση εντούτοις η νυν διοίκηση έχει υποδειγματική συνεργασία με τον προπονητή εν όψει της οργάνωσης για τη νέα σεζόν.
Ο Πουρσαιτίδης είναι όμως αυτός που θα κάνει κουμάντο για όλα τα θέματα που εμπίπτουν σε μεταγραφές και αποχωρήσεις .

 Μιχάλης Παπαγεωργίου

Related posts