ΑΠΟΕΛ: Λεπτομέρειες για το deal με Αστέρα και την επετειακή φανέλα
ΑΠΟΕΛ

ΑΠΟΕΛ: Λεπτομέρειες για το deal με Αστέρα και την επετειακή φανέλα

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Αστέρας και ΑΠΟΕΛ επέκτειναν την μεταξύ τους συνεργασία και στον τομέα της εθνικής τους συνύπαρξης. Το αποτέλεσμα είναι μια εκπληκτική συλλεκτική φανέλα την οποία σχεδίασε ο Γιάννης Γούβαλης με επιρροές από την Επανάσταση του 1821 και με αφορμή τη φετινή συμπλήρωση των 200 χρόνων.

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 αποτέλεσε την παλιγγενεσία του ελληνικού Έθνους σηματοδοτώντας την έναρξη της αποτίναξης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία εποφθαλμιούσε σε κατάκτηση ολόκληρης της Ευρώπης. Αποτέλεσε δε για τους σκλαβωμένους Έλληνες, την ανάσταση της χαμένης Εθνικής ταυτότητας, που αλλοιωνόταν για 4 ολόκληρους αιώνες, με κίνδυνο να εξαλειφθεί από προσώπου γης.

Η άλωση της Τριπολιτσάς λίγους μήνες μετά την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη να υψώνει την ελληνική σημαία και να ταυτίζεται με την πόλη, ήταν ένα κομβικό σημείο για την επιτυχία της Ελληνικής Επανάστασης. Τον ίδιο καιρό, στην Λευκωσία της Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός, μυημένος στο έργο της Φιλικής Εταιρείας, συλλαμβάνεται και απαγχονίζεται από τους Τούρκους. Δύο εξέχουσες προσωπικότητες ταυτισμένες με το πιο σημαντικό αίσθημα των Ελλήνων. Την θέλησή τους για Ελευθερία.

200 χρόνια μετά, ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος ΕΛΛΗΝΩΝ Λευκωσίας, επιθυμώντας να τιμήσουν την μνήμη και την σημασία της Ελληνικής Επανάστασης, προχωρούν από κοινού και σε συνεργασία με την εταιρεία αθλητικού υλικού Macron, στην δημιουργία μιας ιδιαίτερης επετειακής εμφάνισης. Με την απεικόνιση της ευλογίας της σημαίας της Ελληνικής Επανάστασης στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, τον Σταυρό όπως αυτός απεικονίζεται στην πρώτη σημαία του ελληνικού Έθνους, να δεσπόζει στο μπροστινό μέρος και την αναγραφή στην πλάτη «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ», με τον αριθμό «21» οι δύο ομάδες αποτυπώνουν την πιο ένδοξη στιγμή του Ελληνισμού.

Συμβολικά είχαν δημιουργηθεί προς πώληση, 200 συλλεκτικές φανέλες για κάθε ομάδα, για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Συμβολική ήταν και η απόφαση, η ανακοίνωση να γίνει στις 25 Μαρτίου και ώρα 18.21 ακριβώς, για να τιμηθούν η ημερομηνία και χρονολογία της Ελληνικής Επανάστασης. Οι φανέλες αυτές εξαντλήθηκαν και θα επανακυκλοφορήσουν σε περιορισμένα και πάλι κομμάτια την Παρασκευή 2/4. H επετειακή φανέλα κυκλοφορεί και σε παιδικό μέγεθος από τη σειρά Αsteras Baby και θα τη βρεις ΕΔΩ.

Για το συγκεκριμένο project μίλησε στον Over Fm o Γιώργος Μποροβήλος, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: “Η επετειακή φανέλα που δημιούργησε ο ΑΣΤΕΡΑΣ σε συνεργασία με τον ΑΠΟΕΛ για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 είχε συγκινητική ανταπόκριση. Σε λίγες ώρες εξαντλήθηκαν οι 200 φανέλες που συμβολικά είχαμε προς πώληση και όπως έχουμε ενημερώσει τις επόμενες ημέρες θα τεθεί και πάλι στη διάθεση του κόσμου. Για όλους εμάς, όμως, η στιγμή είναι και ιστορική. Διότι πρόκειται για μια κίνηση που μένει ως παρακαταθήκη και ως επιστέγασμα της άρρηκτης σχέσης που έχει δημιουργήσει ο σύλλογός μας με τον τόπο καταγωγής του, από όπου άλλωστε ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση, αλλά και ως επιβεβαίωση του σεβασμού στην πατρίδα μας και την ιστορία της. Οι ιδιοκτήτες της ομάδας μας, κ.κ. Μπάκος και Καϋμενάκης, με όραμα για τον ΑΣΤΕΡΑ, συνεχίζουν την πολυεπίπεδη προσφορά τους, με σεβασμό στις αρχές και στις αξίες. Η επετειακή φανέλα αποτελεί ακόμη μία ξεχωριστή σφραγίδα στη διαδρομή τους και σε όλα εκείνα που πρεσβεύει ο ΑΣΤΕΡΑΣ”.

Ο Γιάννης Γούβαλης, σχεδιαστής της επετειακή φανέλας δήλωσε σχετικά: “Το project που ως εταιρεία είχαμε να διαχειριστούμε με την επετειακή φανέλα, ήταν από μόνο του πολύ μεγάλο. Διότι ακουμπούσε σε ένα γεγονός με τεράστια ιστορική σημασία για την χώρα μας και αφετέρου είχε να κάνει με μια επέτειο, αυτή την 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, που όμοιά της η γενιά μας δεν πρόκειται να ξαναζήσει.
Ό,τι, λοιπόν και αν δημιουργούσαμε, θα έπρεπε να μην ξεπερνά ή να προσπαθεί να ξεπεράσει το ίδιο το γεγονός. Ισορροπήσαμε σχεδιαστικά, αλλά και επικοινωνιακά παρέα με τον ΑΣΤΕΡΑ σε ένα τεντωμένο σχοινί. Εδώ και 1,5 χρόνο ήμασταν σε καθημερινή επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο και Εμπορικό Διευθυντή της ΠΑΕ, κ. Δημήτρη Κενέ, και περιοδικά και με τον ΑΠΟΕΛ, προκειμένου να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε την ιδέα του με απόλυτο σεβασμό στην ιστορική σημασία της. Νομίζω ότι τα καταφέραμε.
Το αντιληφθήκαμε από την ανταπόκριση του κόσμου, αλλά επίσης από το πόσο συναισθηματικά γεμάτοι νιώσαμε με το αποτέλεσμα. Με τον ΑΣΤΕΡΑ ως εταιρεία συνεργαζόμαστε τα τελευταία εφτά χρόνια. Οπότε πλέον, έχοντας κάνει συνεχόμενες έρευνες για τις ανάγκες του τόπου, μπορούμε να αντιληφθούμε τι χρειάζεται ο πελάτης. Διότι ο ΑΣΤΕΡΑΣ, όπως απέδειξε και με τη δημιουργία αυτής της φανέλας, είναι τόσο συνδεδεμένος με τον ιστορικό τόπο του, που μπορεί ταυτόχρονα να προσφέρει αλλά και να εισπράττει από αυτόν.
Η Red Panda είναι μια εταιρεία που αντιμετωπίζει με σοβαρότητα κάθε project που αναλαμβάνει, με πολύ μεγάλο σεβασμό στον πελάτη, αλλά και στο ίδιο το αποτέλεσμα. Η επετειακή φανέλα του ΑΣΤΕΡΑ και του ΑΠΟΕΛ, είμαι πλέον βέβαιος για αυτό, είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο θα μνημονεύουμε για πολύ καιρό”.

Related posts