ΑΕΛ: Το… κυπριακό στοιχείο
ΑΕΛ

ΑΕΛ: Το… κυπριακό στοιχείο

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Η ΑΕΛ είναι από τις ομάδες που αγωνίζονται αρκετοί Κύπριοι έχοντας μάλιστα και σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Ειδικά θα λέγαμε το ποσοστό των Κυπρίων έχει αυξηθεί με τον Ντούσαν Κέρκεζ στον πάγκο της ομάδας. Στην φετινή χρονιά έχουν πάρει συνολικά δέκα Κύπριοι ποδοσφαιριστές χρόνο συμμετοχής.

Μηνάς Αντωνίου: Αν δεν είναι στην καλύτερη του χρονιά, είναι σίγουρα στην πιο ώριμη του. Ο διεθνής Κύπριος της ομάδας έχει πάρει τα πάνω του φέτος και δεν είναι τυχαίο ότι έχει τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τους Κύπριους της ομάδας. Ο Αντωνίου έχει 25 συμμετοχές, 1733 λεπτά και δύο γκολ στο πρωτάθλημα.

Χάρης Κυριάκου: Ο αθόρυβος θα λέγαμε Κυριάκου, και φέτος μαζεύει σημαντικό αριθμό λεπτών αλλά και συμμετοχών. Και πώς να μην έχει καθώς μπορεί αποδεδειγμένα, να αγωνιστεί παντού στην άμυνα. Φέτος έβγαλε πολλά παιχνίδια ως αριστερό μπακ κυρίως βοηθώντας την ομάδα του αλλά το σημαντικότερο δίνοντας επιλογή στον προπονητή του. αγωνίστηκε σε 20 παιχνίδια έχοντας 1456 λεπτά μέχρι στιγμής.

Βασίλης Παπαφώτης: Ήταν ένα στοίχημα το οποίο κερδήθηκε από την ΑΕΛ. Έχοντας να ανταγωνιστεί μια πλειάδα επιλογών στην μεσαία γραμμή ο Παπαφώτης όχι μόνο βρήκε χρόνο αλλά ήταν και βασικός μέλος της ομάδας. Η ατυχία του με τους τραυματισμούς τον έφερε λίγο πίσω όμως τώρα είναι και αυτός έτοιμος να αγωνιστεί όποτε του ζητηθεί. Μετράει 14 συμμετοχές με 1056 λεπτά και δύο γκολ.

Ανδρέας Αβραάμ:  Ο έμπειρος μέσος της ομάδας είναι εκεί και φέτος. Μπορεί να μην έχει τον χρόνο των προηγουμένων χρονιών, αλλά ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα και την αξία του Αβραάμ. Δυστυχώς και φέτος ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα κάτι που τον περιόρισε σχετικά με την συνεισφορά του. Όμως παρόλα αυτά έχει 17 συμμετοχές με 2 γκολ έχοντας συμπληρώσει 800 λεπτά στο πρωτάθλημα.

Στραχίνια Κέρκεζ: Σέρβος στην καταγωγή μεν, Κύπριος στην νοοτροπία! Από τα 5 του που βρίσκεται στην Κύπρο ο Στράχι, έχει επιλέξει εδώ και καιρό σε ποια εθνική θέλει να αγωνιστεί. Ήδη έγραψε συμμετοχές και με την Εθνική Ελπίδων της Κύπρου και η ΑΕΛ βλέπει να έχει ένα αμυντικό σε βάθος χρόνου. Ο Κέρκεζ μετράει 12 συμμετοχές με 746 λεπτά και με αρκετά ενθαρρυντικές παρουσίες στο πρωτάθλημα.

Άντονι Γεωργίου: Ήρθε τον Ιανουάριο στην ΑΕΛ και κατάφερε με την μια να γίνει βασικός. Αυτό λέει αρκετά για την ποιότητα του ποδοσφαιριστή.  Μέσω της ΑΕΛ επέστρεψε και στις κλήσεις της Εθνικής ομάδας, αν και δεν πήγε τελικά λόγο τραυματισμού. Ο 24χρόνος μεσοεπιθετικός έχει αγωνιστεί σε 8 παιχνίδια με 609 λεπτά και 1 γκολ μέχρι τώρα.

Δημήτρης Αβραάμ: Ο Ντίμα όπως τον φωνάζουν χαρακτηριστικά στην ομάδα, είναι στην πρώτη του χρονιά με συμμετοχή. Ο 20χρόνος μου αγωνίζεται κυρίως στο αριστερό φτερό, έχει την δυνατότητα να παίξει όλη την γραμμή. Σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί οι 7 συμμετοχές του δεν είναι και λίγες.

Μιχάλης Κωσταντινίδης: Ο 19χρόνος Κωσταντινίδης από τα καλά ταλέντα της ομάδας, ήταν για να πάει δανεικός το καλοκαίρι, όμως τελικά επέστρεψε από την Μάλτα και έμεινε στην ομάδα. Ποδοσφαιριστής με χαμηλό κέντρο βάρους, αγωνίζεται ως εξτρέμ. Λίγες συμμετοχές, περισσότερο έμπαινε για εμπειρία, σε παιχνίδια που η ΑΕΛ τα είχε ήδη καθαρίσει. Έχει αγωνιστεί σε 4 παιχνίδια.

Χαράλαμπος Μελαναρκίτης: Και ο Χαράλαμπος θεωρείται από την καλή φουρνιά που έχει η ΑΕΛ στα νεαρά ταλέντα. Το όνομα του αρκετά γνωστό ποδοσφαιρικά καθώς έχει πατέρα τον Φίλιππο Μελαναρκίτη και για θείους τους Βάσο και Άντρο Μελαναρκίτη, όλοι πρώην ποδοσφαιριστές. Έχει παίξει σε ένα παιχνίδι.

Κύπρος Νεοφύτου: Ακόμα ένας νεαρός με… γνωστό όνομα. Ο Κύπρος είναι γιος του Μάριου Νεοφύτου ο οποίος δεν χρειάζεται συστάσεις. Στα 19 του και ο Κύπρος θέλει σιγά σιγά να βρει τον τρόπο να καθιερωθεί. Και αυτός έχει αγωνιστεί σε ένα παιχνίδι.

Μιχάλης Αριστείδου

Related posts