Δ.ΙΩΑΝΝΟΥ: «Οι εμφανίσεις της Εθνικής δεν ήταν τυχαίες»
Α' Κατηγορία

Δ.ΙΩΑΝΝΟΥ: «Οι εμφανίσεις της Εθνικής δεν ήταν τυχαίες»

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής Δημήτρης Ιωάννου μίλησε στο balla για την νέα εποχή στην εθνική ομάδα τονίζοντας ότι «πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και να στηρίξουμε την προσπάθεια της Εθνικής μέχρι τέλους».
Αναλυτικά:
«Το έχω δηλώσεις και πριν τους τρεις αγώνες. Πρέπει πρώτα να ξέρουμε ποιοι είμαστε. Να δείξουμε εμπιστοσύνη και υπομονή. Είμαστε ένα μικρό νησί συγκριτικά με τις περισσότερες χώρες που αντιμετωπίζουμε. Ποδοσφαιρικά μπορεί αν είμαστε ψηλά στην κατάταξη της UEFA όσο αφορά σε συλλογικό επίπεδο και θα μπορέσουμε να έχουμε περισσότερες ομάδες στις διασυλλογικές διοργανώσεις τις Ευρώπης όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι αγωνίζονται και πολλοί ξένοι στις ομάδες μας. Στα θετικά είναι ότι επιτέλους έδειξαν εμπιστοσύνη προπονητές των ομάδων μας και έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε Κύπριους ποδοσφαιριστές ούτως ώστε να έχουν αγωνιστικά λεπτά και να είναι έτοιμοι και για την εθνική ομάδα.
Όσο αφορά την αλλαγή προπονητή, ο κύριος Κωστένογλου μιλά την ίδια γλώσσα, ήρθε άλλαξε το σύστημα και έδειξαν όλοι εμπιστοσύνη. Τα δίνουν όλα οι ποδοσφαιριστές και αυτό είναι έργο του προπονητή. Ο προπονητής και το επιτελείο του έδωσαν το στίγμα για την νέα εποχή στην Εθνική. Βλέπουμε ότι δύσκολα δέχεται γκολ και επενδύει στις ξαφνικές αντεπιθέσεις. Μπορούσαμε να σημειώσουμε κι άλλα γκολ κόντρα στην Σλοβενία βάσει ευκαιριών όπως και στο ματς με την Σλοβακία είχαμε τις ευκαιρίες στο τέλος. Με την Κροατία, κόντρα σε ένα μεγαθήριο της εποχής μας δεν δημιουργήσαμε το ίδιο όμως είχαμε απίστευτα τρεξίματα. Η εικόνα που είχαμε για την εθνική μπορεί να ανατραπεί σε διάρκεια ακόμα κι αν έρθουν αρνητικά αποτελέσματα.
Όλοι δείξαμε εμπιστοσύνη. Οι φίλαθλοι, ο ποδοσφαιρικός κόσμος τα ΜΜΕ. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τέλους. Επιτέλους είναι όλοι προσγειωμένοι, από την ομοσπονδία, την ίδια την ομάδα και τους φιλάθλους. Δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε με νίκες, όμως το πρέπει να μην χαλάσουμε την εικόνα της εθνικής οι… απ’ έξω. Όποιος και να είναι ο προπονητής, όποιοι και να είναι οι παίκτες πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και να στηρίζουμε την προσπάθεια. Είχαμε δύσκολα παιχνίδια. Απέναντι σε ποδοσφαιριστές της Ατλέτικο, της Φέγενοορντ, της Ίντερ. Όλοι ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε μέχρι τέλους. Αν έρθει παρ’ ελπίδα αρνητικό αποτέλεσμα στο ματς μετην Μάλτα να μην αρχίσουμε τα ίδια… Δεν ήταν τυχαίες οι τρεις εμφανίσεις. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους παίκτες και το προπονητικό τιμ. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι τέλους».

Related posts