ΜΑΥΡΗΣ: «Η κρυφή ελπίδα και το μέλλον του Ολυμπιακού»
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΜΑΥΡΗΣ: «Η κρυφή ελπίδα και το μέλλον του Ολυμπιακού»

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

 Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού και υπεύθυνος της ακαδημίας της ομάδας Νίκος Μαυρής μίλησε στο balla για την πορεία των «μαυροπράσινων» σε πρωτάθλημα και κύπελλο και το κυπριακό στοιχείο που συνοδεύει την φετινή προσπάθεια της ομάδας του Τακτακαλά.
Αναλυτικά:
 «Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία της ομάδας σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Μπήκαμε στην εξάδα και προκριθήκαμε στα ημιτελικά του κυπέλλου. Μια σεζόν με σκαμπανεβάσματα, αλλαγές προπονητών, τα προβλήματα λόγω κορωνοϊού… Τα ξεπεράσαμε όλα. Με τον Γιανέφσκι προχωρούμε και δείχνει ότι είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Φαίνεται και από τις δηώσεις των παικτών αλλά και όλων μας στην ομάδα. Πλέον στόχος είναι η παρουσία μας στον τελικό κυπέλλου. Παρόλα τα προβλήματα το στοιχείο που ξεχωρίζει στην ομάδα είναι η σταθερότητα εξαιρώντας ένα μικρό διάστημα. Δικαιωματικά η ομάδα είναι στην εξάδα με την συνολική παρουσία στο πρωτάθλημα».
Για το κύπελλο: « Είναι ο στόχος που όλοι προσδοκούμε. Από το 1991 είναι η κρυφή ελπίδα. Η σταθερότητα και οι ικανότητες στην ομάδα μας οδήγησαν στα ημιτελικά παρόλο που υπάρχουν βασικότατα στελέχη της ομάδας εκτός. Ελπίζουμε ότι θα τους έχουμε  σύντομα κοντά μας».
Για το κυπριακό στοιχείο στην ομάδα: «Πάντα ο Ολυμπιακός βασιζόταν στο κυπριακό στοιχείο. Η παρουσία ποδοσφαιριστών όπως οι Σωτηρίου, Πεχλιβάνης, Κυριάκου κτλ μέχρι  τον τελευταίο που πήρε χρόνος συμμετοχής, τον Φίλιππο Ευτυχίδη κόντρα στην Ανόρθωση δείχνει αυτό το δεδομένο. Για εμάς που είμαστε στην βάση της ομάδας, την ακαδημία, μας κάνει να νιώθουμε ότι κάτι έχουμε καταφέρει να κάνουμε σωστά. Ευελπιστώ ότι θα πάρει χρόνο συμμετοχής ακόμα ένας ποδοσφαιριστής. Είναι ο Λούκας Ανδρέου και ο Βενιζέλος που προπονούνται με την πρώτη ομάδα και ευελπιστώ ότι θα πάρουν ευκαιρίες».
Για το κύπελλο του 1977: «Ήμουν το πιο νεαρό μέλος αυτής της ομάδας σε ηλικία 18 ετών. Ήταν διαφορετική εποχή, υπήρχαν και τότε πολλές δυσκολίες. Για την σημερινή ομάδα, αυτό που πιστεύω είναι ότι δεν φοβάται κανέναν. Καμία από τις τρεις ομάδες. Το 1991 αποκλείσαμε την ΑΕΛ και αγωνιστήκαμε στον τελικό κυπέλλου. Είναι η δική μου προτίμηση για την κλήρωση χωρίς σε κανένα σημείο να υποτιμώ την ΑΕΛ που είναι μια ομάδα αρκετά καλή όπως δείχνει η παρουσία της σε πρωτάθλημα και κύπελλο».
Για την μάχη του τίτλου: «Η μάχη αυτή συνεχίζεται. Αν δούμε το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας μου κόντρα στην Ανόρθωση, είδαμε ότι παρά το rotation του κυρίου Γιανέφσκι να παίρνουμε μια μεγάλη νίκη κόντρα σε μια πλήρη Ανόρθωση που έχασε ευκαιρίες αλλά νικήσαμε. Όλα τα ματς είναι σημαντικά. Δεν υπάρχουν αδιάφορα ματς είτε από τον Ολυμπιακό είτε από την ΑΕΚ και πρέπει να προσέξουν οι ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο. Υπάρχει δρόμος μέχρι το τέλος της σεζόν. Βλέπουμε όλοι αγωνιστική με αγωνιστική. Είχαμε το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΛ και Ομόνοια και πάλι είμαστε περίπου στον ίδιο παρονομαστή με την Ομόνοια να είναι λίγο πιο μπροστά. Ένα αποτέλεσμα μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση».
Το μήνυμα του στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Το μήνυμα μου είναι ότι έχουμε περάσει δύσκολα όμως και με την παρουσία του Χριστόφορου Τορναρίτη και του Πέτρου Σάββα γεμίζουμε με αισιοδοξία για το αύριο του Ολυμπιακού. Σαν υπεύθυνος της ακαδημίας νιώθουμε ότι θα ανεβάσουμε κι άλλα παιδιά στην πρώτη ομάδα, έχουμε καλούς παίκτες με ταλέντο και θα προωθήσουμε κι άλλα παιδιά στα επόμενα χρόνια. Θα δημιουργήσουμε νέους Σωτηρίου, Ανδρέου κτλ Αυτό επιτάσσει η ιστορία του Ολυμπιακού, με δυνατό το κυπριακό στοιχείο στην ομάδα».

Related posts