Τα 3+1 ευρωπαϊκά εισιτήρια (ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ)
Α' Κατηγορία

Τα 3+1 ευρωπαϊκά εισιτήρια (ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ)

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται αναφορικά με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια που θα πάρουν οι ομάδες μας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Θυμίζουμε ότι ο πρωταθλητής θα αγωνιστεί στο Champions League, οι δύο ομάδες που θα τον ακολουθήσουν στη βαθμολογία (2ος και 3ος) θα παίξουν στο Europa League Conference, ενώ το τελευταίο εισιτήριο, θα πάει, είτε στον κυπελλούχο, είτε στην ομάδα που θα τερματίσει στην 4η θέση.
Το «κλειδί» είναι τι θα γίνει στο κύπελλο, εκεί όπου έχουν δεδομένη παρουσία στα ημιτελικά της διοργάνωσης, δύο ομάδες (ΑΠΟΕΛ και ο νικητής του ζευγαριού Ολυμπιακός – Εθνικός) που δεν μπορούν να διεκδικήσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω πρωταθλήματος. Μπορεί να γίνουν και τρεις, αν η Νέα Σαλαμίνα κάνει τη σούπερ ανατροπή και αποκλείσει την ΑΕΛ.
Με αυτά τα δεδομένα, γίνεται αντιληπτό, πως η 4η θέση, δεν είναι σίγουρο ότι θα εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Από τη στιγμή που οι διαφορές των ομάδων που βρίσκονται στις πρώτες τέσσερεις θέσεις δεν είναι μεγάλες, θα πρέπει όλοι να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, τη σημασία που έχει η 3η θέση, σε σχέση με την 4η.
Ο δρόμος είναι μακρύς και σε πρωτάθλημα και σε κύπελλο και αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η κατάληξη της φετινής χρονιάς.

Θυμίζουμε ότι ο πρωταθλητής μας θα αρχίσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις από τον 2ο προκριματικό του Champions League, ενώ οι υπόλοιπες τρεις ομάδες που θα αγωνιστούν στην Ευρώπη, θα… συμβιβαστούν με τη νεοσύστατη διοργάνωση του Europa League Conference, αρχίζοντας όλες από τον 2ο προκριματικό γύρο.

Ανδρέας Ανδρέου 

 

Related posts