Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Αυτό που δεν μπόρεσε να τους πάρει ο Αττίλας
Αφιερώματα

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Αυτό που δεν μπόρεσε να τους πάρει ο Αττίλας

73 χρόνια δράσης στον αθλητισμό και στα κοινά του τόπου, συμπληρώνει (07/03) η Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου. Με ένα όνομα βγαλμένο από τα βάθη της ιστορίας και έχοντας στήριγμα πιστούς οπαδούς οι  Ερυθρόλευκοι συνεχίζουν την διαδρομή τους. 

Η αγάπη των Σαλαμιναίων για την ομάδα τους έγινε ακόμα πιο δυνατή για το σύλλογο μετά το 1974 και οι παλιότεροι μετέφεραν στους νεαρότερους τα ιδανικά που διέπουν το σύλλογο. Για τους Σαλαμιναίους ο σύλλογος είναι αυτό που έφεραν μαζί τους και τους θυμίζει την Αμμόχωστο, είναι αυτό που δεν μπόρεσε να τους πάρει ο Αττίλας.

«Πολλοί πίστεψαν πως μετά το δίδυμο έγκλημα του μαύρου Ιούλη του 1974 πως το σωματείο μας θα λύγιζε και δε θα άντεχε στο χρόνο αλλά διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Τα μέλη και φίλοι του σωματείου σήκωσαν ακόμα πιο ψηλά τη σημαία της ομάδας μας και την κράτησαν ζωντανή μετά την εισβολή και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες έμεινε στις επάλξεις διδάσκοντας ήθος και αθλητοπρέπεια. Η αγάπη των Σαλαμιναίων για την ιδέα της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΣ ήταν (και είναι) η πηγή επιβίωσης καθώς στα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς ήταν αυτή που δεν επέτρεψε τη διάλυση και τον αφανισμό του σωματείου μας. Μέχρι και σήμερα ο κόσμος της είναι το μοναδικό στήριγμα και χωρίς αυτόν το σωματείο μας δε θα επιβίωνε. Η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΣ δεν είναι ένα απλό αθλητικό σωματείο. Είναι οικογένεια, είναι ιδέα, είναι η ίδια η Αμμόχωστος για αυτό και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τη ξαναδούμε να αγωνίζεται στη θαλασσοφίλητη Αμμόχωστο»!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ