Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: «Ο Κύπριος προπονητής υπερέχει από έναν ξένο»
Α' Κατηγορία

ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: «Ο Κύπριος προπονητής υπερέχει από έναν ξένο»

Ο προπονητής της ΑΕΖ Σάββας Σοφοκλέους μίλησε στο balla για την πορεία της ομάδας του Ζακακίου, το πρωτάθλημα β’ κατηγορίας και τον Κύπριο προπονητή.
Αναλυτικά:
Για την πορεία της ΑΕΖ: «Χτίσαμε μια ομάδα με πού χαμηλό μπάτζετ. Εκτιμώ ότι οι παίκτες που παρέμειναν, το έκαναν με μείωση 50% στα συμβόλαια τους και ήταν ένα μεγάλο βήμα εκτιμώντας την προσφορά της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια. Από εκεί και πέρα εμείς έπρεπε να επιλέξουμε νεαρούς εξελίξιμους ποδοσφαιριστές. Στόχος είναι η παραμονή και μόνο η παραμονή. Κατά την διάρκεια της σεζόν ήμασταν και πιο ψηλά στη βαθμολογία όμως είμαστε ρεαλιστές. Δεν μπήκαμε στην ζώνη του υποβιβασμού. Τώρα είμαστε κοντά και με όπλο την έδρα μας παλεύουμε βλέποντας κάθε παιχνίδι σαν τελικό.».
Για τις αναβολές κατά την διάρκεια της σεζόν: «Ήταν κάτι αναμενόμενο, το σημαντικό όμως είναι το πρωτάθλημα να τελειώσει στο γήπεδο. Απομένουν ακόμα 13 αγωνιστικές, στα προηγούμενα χρόνια θα ήταν ένας ολόκληρος γύρος. Μέχρι τα τελευταία παιχνίδια αναμένεται ότι θα υπάρχει ανταγωνισμός για τις θέσεις όσο αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και του υποβιβασμού και περιμένουμε και στην συνέχεια ένα άκρως συναρπαστικό πρωτάθλημα.».
Για τους Κύπριους προπονητές: Θα ήθελα να επικροτήσω την σχολή προπονητών για τον τρόπο που δουλεύει. Είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια με τα σεμινάρια που γίνονται σε Κύπρο και εξωτερικό. Ο Κύπριος προπονητής δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από έναν ξένο που έρχεται στην Κύπρο χωρίς περγαμηνές. Ο Κύπριος προπονητής υπερέχει από έναν ξένο που δεν έχτισε «όνομα» με την παρουσία του στο εξωτερικό. Πλέον βλέπουμε στο χώρο ότι ένας προπονητής είναι ένα σημαντικό στοιχείο για μια ομάδα αλλά με ένα τιμ γύρω του. Υπάρχουν νεαροί που επιμορφώνονται και αναλαμβάνουν θέσεις βοηθού προπονητή και αναλυτή. Διαμορφώνοντα δυνατά τιμ με επικεφαλής τον προπονητή».
«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι στην β’ κατηγορία με τις συχνές αναβολές όλοι οι προπονητές στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με πολλές εργατοώρες για να βγουν οι προπονήσεις σε γκρουπ. Δεν το είδαμε σαν έξτρα δουλειά ή αγγαρεία, αντιθέτως όλοι συμφώνησαν ομόφωνα να τελειώσει το πρωτάθλημα στο γήπεδο. Οι προπονητές έδειξαν τον δρόμο ακόμα και στην κοινωνία πως μπορεί τηρώντας τα μέτρα να αντιμετωπίσει την πανδημία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ