Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: «Να δοθούν κίνητρα και να καταργηθεί η κάρτα φιλάθλου»
Α' Κατηγορία

ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: «Να δοθούν κίνητρα και να καταργηθεί η κάρτα φιλάθλου»

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο balla ο προπονητής της ΑΕΖ Σάββας Σοφοκλέους αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα α’ κατηγορίας, στην ανάγκη να δοθούν κίνητρα στις ομάδες που ανεβαίνουν στα «σαλόνια» και της εφαρμογής σχεδίου με στόχο την γενική αναβάθμιση του κυπριακού πρωταθλήματος.
Αναλυτικά:
Για το πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας: «Είναι ξεκάθαρο ότι αν θέλουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα πρέπει να παίζεται επί ίσοις όροις. Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι ότι πρέπει να υπάρχει ισότητα όσο αφορά το οικονομικό κομμάτι κυρίως μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Να σχεδιαστεί ένα πλάνο μακροπρόθεσμο για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου συνολικά. Είτε είναι 12 ομάδες, είτε 14 είτε… δύο όμιλοι των 20 ομάδων το ζητούμενο είναι να υπάρχει περισσότερη δικαιοσύνη. Ας δούμε πρακτικά ανεπτυγμένα πρωταθλήματα του εξωτερικού. Δίνονται μεγάλα κίνητρα για τις ομάδες που ανεβαίνουν στην μεγάλη κατηγορία ούτως ώστε να μειώνεται η απόσταση. Πρέπει να δοθούν κίνητρα για να διασφαλίζονται οι ομάδες που ανεβαίνουν στην α’ κατηγορία και για τις ομάδες που υποβιβάζονται από την α’ κατηγορία για να επιβιώνουν τα σωματεία. Ταυτόχρονα είναι δεδομένο ότι θέλουμε δυνατές τις ομάδες του top6 για να φέρνουν επιτυχίες στο εξωτερικό και να είναι η Κύπρος ψηλά στην κατάταξη της UEFA. Για να διασφαλιστεί η αναβάθμιση του πρωταθλήματος θα πρέπει να αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους για να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο. Εφόσον ξεπεράσουμε το μεγάλο πρόβλημα με την πανδημία και επιστρέψουμε στην κανονικότητα πρέπει να καταργηθεί η κάρτα φιλάθλου και να δαπανηθούν κονδύλια για να μπορούμε να έχουμε γήπεδα που να αγκαλιάζουν τον φίλαθλο και κυρίως τις οικογένειες».
 Για την εικόνα του πρωταθλήματος α’ κατηγορίας και την μάχη του τίτλου: «Μας λυπεί το γεγονός ότι βγήκε εκτός ανταγωνισμού το ΑΠΟΕΛ νωρίς. Είδαμε ομάδες που έχουν ως στόχο τον τίτλο εξαιρουμένων των δύο πρώτων ομάδων να χάνουν βαθμούς σε κομβικά σημεία του πρωταθλήματος κάτι που διαμόρφωσε τα σημερινά δεδομένα. Ομόνοια και ΑΕΛ είναι οι πιο σταθερές ομάδες και θα διεκδικήσουν τον τίτλο μέχρι τέλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ