Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Μ. ΣΤΕΡΓΙΔΗΣ: «Να σου πω γιατί φωνάζει ο Τιμούρ»!
Α' Κατηγορία

Μ. ΣΤΕΡΓΙΔΗΣ: «Να σου πω γιατί φωνάζει ο Τιμούρ»!

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας balla.com.cy ο Μιχαλάκης Στεργίδης μίλησε και για τον Τιμούρ Κετσπάγια.

– Πώς θα χαρακτηρίζατε τον Τιμούρ;

«Πρώτα απ’ όλα είναι ένας έντιμος άνθρωπος. Αφιλοχρήματος. Δεν είναι ούτε της μίζας, ούτε να εκμεταλλευτεί κάτι για να κερδίσει λεφτά. Παθιασμένος με τον ποδόσφαιρο, όλη μέρα ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτόν είναι σαν θρησκεία. Είναι σπάνιος σαν χαρακτήρας. Είναι ευαίσθητος, γι’ αυτό αντιδρά κάποτε. Λένε ότι βρίζει τους παίκτες. Να σου πω κάτι να γελάσεις. Ήρθε εδώ πριν λίγες μέρες και του είπα ότι είμαστε η μόνη ομάδα που παίζει με φιλάθλους. Μα πού τους βρήκες, μου είπε. Αφού οι φωνές σου εν ίσια μια κερκίδα (γέλια). Μου λέει, ακούω που με κατηγορούν γιατί φωνάζω, αλλά να σου πω γιατί φωνάζω. Εγώ είμαι ο προπονητής, όταν βλέπω έναν παίκτη που είναι ξεμαρκάριστος, ο άλλος που είναι στο γήπεδο ίσως να μην έχει την ελευθερία της σκέψης που έχω εγώ που είμαι στον πάγκο και θα του πω να δώσει ή να μην δώσει την μπάλα. Άμα κάνει λάθη, θα πω μπράβο; Και να σου πω και κάτι άλλο που μου είπε. Νομίζεις ότι όλοι αυτοί οι παίκτες έρχονται στην Κύπρο γιατί τους αρέσουν οι παραλίες; Είναι για τα λεφτά. Αν έβρισκαν περισσότερα, θα πήγαιναν αλλού. Ο πιο χαμηλόμισθος παίκτης που αγωνίζεται σε ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο, αμείβεται τον μήνα με όσα παίρνει ένας Κύπριος υπάλληλος τον χρόνο. Εγώ τους παίκτες που επέλεξα να φέρω, τους έφερα για να παίζουν ποδόσφαιρο και ξέρω τι μπορεί να δώσει ο καθένας. Αν μπορεί να δώσει εφτά, να δώσει… εφτά. Δεν πρέπει να κοροϊδεύει κανέναν».

– Τι είναι ο Τιμούρ για την Ανόρθωση;

«Λαχείο και ευλογία. Δεν ζητά πολλά πράγματα από την ομάδα του. Δεν είναι ιδιότροπος, έχει κάποιες ιδιορρυθμίες. Μακάρι να μείνει. Θεωρώ ότι οι πιθανότητες είναι περισσότερες να φύγει μόνος του παρά να τον διώξουν».

– Γιατί το λέτε αυτό;

«Ο Τιμούρ θέλει να είναι πρώτος. Αν αντιληφθεί πως, όχι από δικό του λάθος, δεν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα ή κύπελλο, δύσκολα θα μείνει».

– Πώς προέκυψε η σύνδεση σας με τον Τιμούρ; Είστε κουμπάροι, έχετε βαφτίσει την κόρη του.

«Όταν ήρθε στην Ανόρθωση την πρώτη χρονιά, σαν παίκτης, έμενε δίπλα από το σπίτι μου, μαζί με τον Ομπίκου! Ήμουν σαν πατέρας τους».

– Ποια η άποψή σας γενικότερα για το κυπριακό ποδόσφαιρο;

«Το ποδόσφαιρο μας έχει ανέβει. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι δεν αγωνίζονται Κύπριοι. Αυτό δεν γίνεται. Η μισή ομάδα θα έπρεπε να ήταν Κύπριοι, αν με ρωτάς. Οι Κύπριοι διακρίνονται σε όλα. Δεν μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο;

– Αυτό θα αλλάζατε;

«Θα έβαζα να ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή πέντε Κυπρίων στην ενδεκάδα. Στις ακαδημίες υπάρχουν ταλέντα. Αλλά φτάνουν στα 18 τους, πάνε στρατό, χωρίς να λέω ότι είναι κακό να υπηρετήσεις την πατρίδα σου, αλλά μετά η ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, προτιμά να πάρει κάποιον έτοιμο. Φέρνουμε όλους αυτούς τους ξένους, οι οποίοι αμείβονται πολύ καλά, όμως είναι όλοι καλύτεροι από τους δικούς μας; Υπάρχει ξένος σήμερα, στην Κύπρο, που να είναι καλύτερος από τον Νικολάου τότε;».

 

Ανδρέας Βεντούρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ