Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΚΛΑΤΕΝΜΠΕΡΓΚ: «Σωστά μέτρησε το γκολ του Εμβιλά»
Ελλάδα

ΚΛΑΤΕΝΜΠΕΡΓΚ: «Σωστά μέτρησε το γκολ του Εμβιλά»

Ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ανέλυσε για μια ακόμη αγωνιστική, την 24η της Super League Interweetten. Συγκεκριμένα στάθηκε σε δύο παιχνίδια, αυτό ανάμεσα σε Βόλο και Ολυμπιακό και στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ.

Όσον αφορά στο παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, η ΚΕΔ συμφωνεί ότι το γκολ του Εμβιλά μέτρησε σωστά, καθώς ο Χασάν δεν επηρεάζει τη φάση. Επιπλέον, στο αθηναϊκό ντέρμπι ο Κλάτενμπεργκ επισήμανε ότι θα έπρεπε να δοθεί κίτρινη κάρτα στον Λάτσι για το μαρκάρισμά του στον Ιωαννίδη. Εκτός από αυτά τα δύο αυτά παιχνίδια ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ δεν σχολίασε άλλα.
Το γκολ Ολυμπιακού: «Ο διαιτητής έπειτα από σύσκεψη με τον Βοηθό Διαιτητή καταλόγισε έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα για παράβαση offside. Θεωρώντας ότι ένας επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής επηρέαζε τον τερματοφύλακα σε φάση που σημειώθηκε το τέρμα. Ο VAR συνέστησε ανασκόπηση της φάσης εντός αγωνιστικού χώρου και διαιτητής άλλαξε την απόφαση του σε γκολ. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για κανονικό γκολ. Τη στιγμή του σουτ προς το τέρμα, ο επιτιθέμενος παίκτης βρισκόταν σε θέση offside, αλλά αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί παράβαση αν δεν αγγίξει την μπάλα, μπλοκάρει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα ή ξεκάθαρα επηρεάζει την ικανότητα του τερματοφύλακα να παίξει την μπάλα. Όταν γίνεται το σουτ είναι εκτός θέσης και ενώ έχει καθαρή οπτική επαφή με την μπάλα δεν είναι σε θέση να τη σώσει. Εφόσον ο επιτιθέμενος δεν την άγγιξε πρέπει να κατακυρωθεί το γκολ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ