Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΣΚΑΠΟΥΛΛΗΣ: «Ήταν πέναλτι, αμφιβολίες για την κόκκινη»
Α' Κατηγορία

ΣΚΑΠΟΥΛΛΗΣ: «Ήταν πέναλτι, αμφιβολίες για την κόκκινη»

Στην εκπομπή «Γκολ και θέαμα» του ΡΙΚ ο αναλυτής διαιτησίας Χριστάκης Σκαπούλλης ανέλυσε τις φάσεις του ντέρμπι ΑνόρθωσηΑπόλλωνας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΚΕΡΙΕ
«Να επισημάνω κάτι. Ο διαιτητής ήταν πολύ κοντά όπως και ο τέταρτος. Ο παίκτης του Απόλλωνας πηδά στον αέρα για να πιάσει κεφαλιά αλλά ανοίγει το χέρι προς το κεφάλι του παίκτη της Ανόρθωσης. Στο πλάνο δεν φαίνεται αν χρησιμοποιείται ο αγκώνας σαν όπλο, δεν είναι αρκούντος διαφωτιστικό το πλάνο. Σε αυτή την περίπτωση ο διαιτητής έχει οδηγίες ώστε να μην βιαστεί να χρησιμοποίησε την πειθαρχική εξουσία του για να έχει σωστή άποψη. Βιάστηκε και έδειξε κίτρινη κάρτα. Έπρεπε να περιμένει να πάει να δεις τις συνέπειες του χεριού μια όταν δει τα αίματα τότε και ο ίδιος να ζητήσει να δει την φάση στην οθόνη. Πήγε είδε την οθόνη, συμβουλεύτηκε και τον VARίστα και ήρθε και έδωσε κόκκινη. Εδώ δεν μπορώ να πω πολλά, ήταν θέμα διαιτητή και VAR. Το πλάνο δεν με κάνει σίγουρο»
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ
«Ενώ ο παίκτης είναι εκτός περιοχής, το χέρι του είναι εντός περιοχής και δεν είναι σε φυσιολογική θέση. Εδώ υπάρχει αμφιβολία κατά πόσο χτύπησε στο χέρι. Η μπάλα αλλάζει πορεία και υπάρχει βάσιμη πιθανότητα ότι η μπάλα χτύπησε στο χέρι. Ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και έδωσε το πέναλτι. Κατά τη γνώμη μου ήταν σωστή η απόφαση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ