Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΣΑΛΟΣ: 17 γυμναστές μηνύουν την ομοσπονδία για κακοποίηση
Αγγλία

ΣΑΛΟΣ: 17 γυμναστές μηνύουν την ομοσπονδία για κακοποίηση

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Μεγάλη Βρετανία με τις καταγγελίες 17 πρώην  αθλητών για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση από την γυμναστική ομοσπονδία!

Στη χώρα που διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 οι καταγγελίες πέφτουν… βροχή όπως και οι μηνύσεις απο αθλητές και αθλήτριες!

Οι αθλητές και οι αθλήτριες της γυμναστικής ανάμεσα στους οποίους είναι και ανήλικοι ισχυρίζονται πως έπεσαν θύματα κακοποίησης από προπονητές τους. Σε κάποιιες περιπτώσεις έχουμε σωματική βία και σε κάποιες άλλες ψυχολογική. 

Πολλοί αθλητές και αθλήτριες έμεναν χωρίς φαγητό για να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα!

Η σοκαριστική επιστολή

Η επιστολή με τις καταγγελίες έφτασε στα γραφεία της ομοσπονδίας την περασμένη Τετάρτη και την υπογράφουν και 3 μέλη της εθνικής ομάδας. Περιγράφονται απίστευτα πράγματα όπως για παράδειγμα μπουνιές, κλοτσιές, χαστούκια και τράβηγμα των αυτιών από τους προπονητές. 

Μία από τις αθλήτριες είναι και  η Τζένιφερ Πίντσες η οποία είχε λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Η συγκεκριμένη αθλήτρια αναφέρει: «Για πολύ καιρό έχουμε διαπιστώσει ότι η ομοσπονδία  δίνει προτεραιότητα στην άνοδο στο βάθρο και στα μετάλλια έναντι των ανθρώπων.

Αυτό το γεγονός που έχει οδηγήσει σε ανείπωτες ζημιές στη ζωή νέων αθλητών. Είναι μια θλιβερή αλήθεια που αντιμετωπίζουμε, γνωρίζοντας το επίπεδο κακοποίησης που εμείς και πολλοί άλλοι υπέστησαν. Αυτή είναι μόνο η αρχή των σαρωτικών αλλαγών που απαιτούμε και της δικαιοσύνης για την οποία θα αγωνιστούμε». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ