Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ: «Ξεχωρίζουν δύο ομάδες, θα υπάρξουν σκοπιμότητες»
Α' Κατηγορία

ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ: «Ξεχωρίζουν δύο ομάδες, θα υπάρξουν σκοπιμότητες»

Ο Κύπριος προπονητής, Aρης Αριστείδου, που εργάστηκε μεταξύ άλλων σε ΠΟ Ξυλοτύμπου και Ομόνοια Ψευδά, μίλησε στο balla για την εικόνα του πρωταθλήματος α’ κατηγορίας, τονίζοντας πως ξεχωρίζει δύο ομάδες στην κούρσα για την μάχη του τίτλου, ενώ προσθέτει πως η σκοπιμότητα θα παίξει ρόλο όσο εξελίσσεται η σεζόν.
Αναλυτικά:
Για την μάχη του τίτλου:
«Πραγματικά γίνεται μια μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι ομάδες που αντέχουν είναι αυτές που έχουν βάθος. Πιστεύω ότι έχουν τα φόντα και οι τέσσερις ομάδες να πάνε μέχρι τέλους. Οι πρώτες αγωνιστικές θα ξεκαθαρίσουν το σκηνικό. Η ομάδα που θα έχει λιγότερες απώλειες σε τραυματισμούς αλλά και την τύχη με το μέρος της αποκτά πλεονέκτημα. Η Ομόνοια και η ΑΕΛ είναι οι δύο ομάδες που κατά την άποψη μου ξεχωρίζουν. Η ΑΕΛ είναι η ομάδα προπονητή από το 1′ μέχρι το 90’+5′. Βασίζεται στο σύνολο, όχι στα ονόματα. Η Ομόνοια είναι η πιο «καλοκουρδισμένη» ομάδα στο τακτικό κομμάτι. Δεν έχει την ένταση και τον ρυθμό της ΑΕΛ όμως βγάζει πολλούς αυτοματισμούς, τα πηγαίνει πολύ καλά όταν δέχεται πίεση σε κλειστούς χώρους. Δεν υποτιμώ την Ανόρθωση και τον Απόλλωνα όμως δίνω προβάδισμα στην Ομόνοια, ενώ η ΑΕΛ διέψευσε πολλούς και πλέον είναι δικαιωματικά εκεί για να διεκδικήσει τον τίτλο. Μπορεί να μην το λένε ξεκάθαρα, όμως οι παίκτες στο γήπεδο με την απόδοση τους το είπαν ήδη».
Για την επίδραση της απουσίας του κόσμου: «Για ομάδες όπως η Ομόνοια και η Ανόρθωση θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα αποτελούσε βαρόμετρο. Αντίθετα ίσως να ήταν διαφορετικά για μια ομάδα που δεν είναι συνηθισμένη στην πορεία πρωταθλητισμού μέχρι το τέλος, με την διαχείριση της πίεσης να είναι διαφορετική. Σίγουρα παίζει τον ρόλο του αυτό το γεγονός και είναι κάτι που επισημάνθηκε και στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος».
Για το δεύτερο γκρουπ: «Η Καρμιώτισσα έμεινε αρκετά πίσω βαθμολογικά, από εκεί και πέρα θα υπάρξει μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Το ΑΠΟΕΛ δύσκολα θα βρεθεί σε περιπέτειες. Πιστεύω ότι θα υπάρξει ανταγωνισμός για την αποφυγή της 11ης θέσης. Τα πρώτα 3-4 παιχνίδια αναμένεται ότι θα είναι καθοριστικά».
Για την εικόνα των ομάδων σε επίπεδο τακτικής: «Το σκορ του αγώνα της ΑΕΛ με την ΑΕΚ δεν είναι ο καθρέφτης για το τι θα δούμε. Οι ομάδες μπορεί να αρχίζουν έναν αγώνα με στόχο την νίκη και το επιθετικό ποδόσφαιρο όμως θα επικρατήσει αναλόγως της εξέλιξης των αγώνων η προσαρμογή. Θα προσέχουν οι ομάδες να μην χάσουν γιατί κάθε βαθμός θα είναι σημαντικός. Εκεί που θα βλέπουν ότι δεν θα μπορούν να κερδίσουν θα προτιμήσουν να μην χάσουν. Κάθε βαθμός θα είναι κομβικής σημασίας σε μερικές περιπτώσεις. Θα υπάρχουν σκοπιμότητες αναλόγως και των δεδομένων κάθε αγώνα. Σε αυτή την καμπή του πρωταθλήματος ίσως τροποποιήσουν μερικοί προπονητές την προσέγγιση τους. Αυτό ίσως είναι το κλειδί για την εκπλήρωση των στόχων μερικών ομάδων. Όχι από την αρχή των αγώνων όμως λόγω του ότι οι ισορροπίες είναι λεπτές θα αναγκαστούν να αναπροσαρμόσουν το πλάνο τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ