Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Βάλτε τον Τιμούρ, πρόεδρο της ΚΟΠ!
Α' Κατηγορία

Βάλτε τον Τιμούρ, πρόεδρο της ΚΟΠ!

Με όλο το σεβασμό προς τον κύριο Γιώργο Κούμα και τους συνεργάτες του στη διοικητική δομή του ποδοσφαίρου μας, αλλά να μας επιτρέψουν να λάβουμε μία θέση η οποία προκύπτει μέσω ξεκάθαρων παραδειγμάτων.
Ενώ, οι έχοντες το πρόσταγμά για την ομαλή διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, είτε δεν καταλάβουν, είτε δεν θέλουν να καταλάβουν, είτε ακόμα αγνοούν κάποια σημαντικά προβλήματα, έρχεται ένας άνθρωπος ο οποίος είναι 100% βγαλμένος από το ποδόσφαιρο να τα εντοπίσει και να τα δημοσιοποιήσει.
Προσέξτε. Είναι πολύ εύκολο για τον καθένα μας, να βλέπει κάποιες αδυναμίες, αλλά είναι συνήθως, δύσκολο, να τις αναγάγει σε θέμα και πολύ περισσότερο, να γίνεται η αιτία για να διορθώνονται αδυναμίες και προβλήματα.
Ο για πολλούς «τρελός» και «υπερβολικός» Τιμούρ Κετσπάγια, δείχνει όμως ξανά την επιλογή της σωστής οδού που καλούμαστε όλοι να βαδίσουμε.
Πιθανόν, κάποιοί να θεωρούν, υπερβολή την αναφορά-αντίδραση του στο «Στέλιος Κυριακίδης», επειδή για 20 περίπου λεπτά δεν υπήρχε επαρκής φωτισμός. Δεν είναι όμως καθόλου υπερβολή. Είναι μία σημαντική λεπτομέρεια την οποία θα έπρεπε να είχαν ήδη εντοπίσει κάποιοι άλλοι.
Πως είναι δυνατόν, η ποδοσφαιρική μας αρχή (βλέπε ΚΟΠ) και οι αρχές των σταδίων να μην υπολογίζουν και να μην σέβονται το ποδοσφαιρικό μας πρωτάθλημα;
Όταν π.χ δεν λειτουργεί ο φωτισμός ( έστω και για ένα λεπτό) δεν είναι ασέβεια στους παίκτες, στους προπονητές, στους διαιτητές αλλά και στους φιλάθλους;
Ο Τιμούρ αυτό ακριβώς έκανε. Επειδή σέβεται το ποδόσφαιρο και επειδή το αγαπά, βγήκε δημόσια σαν μάγκας και έκανε το παράπονο, αναδεικνύοντας το θέμα και υποχρεώνοντας την επόμενη μέρα, την αρμόδια αθλητική αρχή (βλέπε ΚΟΑ) να ευαισθητοποιηθεί και να λύσει το πρόβλημα.
Θυμίζω, ότι το καλοκαίρι του 2019 είχε αναγάγει σε μείζον μάλιστα θέμα την τραγική κατάσταση στο αποδυτήριο της φιλοξενούμενης ομάδας στο Τσίρειο.
Δεν δίστασε μάλιστα να συγκρουστεί με τον πρόεδρο του ΓΣΟ, ο οποίος αρχικά, θέλησε να τον αμφισβητήσει, αλλά μερικά 24ωρα αργότερα, επιβεβαίωσε τον Τιμούρ και έτρεξε να βάλει ένα υποφερτό κλιματισμό στο αποδυτήριο.
Χρειάζεται επομένως ένα Τιμούρ Κετσπάγια το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Ακόμα και αν είναι «τρελός» ακόμα και αν είναι «ακραίος σε κάποιες του ενέργειες στον πάγκο.
Είναι όμως 100% αυθεντικός, είναι επίσης από τους λίγους που δικαιούνται όχι απλά να μιλά αλλά και να αποφασίζει για το ποδόσφαιρο μας.

Ο ποδοσφαιρικός (αρχικά) και στη συνέχεια προπονητικός βίος του Τιμούρ, δεν επιτρέπουν σε κανένα να αμφισβητήσει αυτά που λέει και είναι για το καλό του αθλήματος.
Διαφωνεί… κανείς;

Μιχάλης Παπαγεωργίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ