Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

AEK: Το είπε ο Ντίνος, το ξέρουν όλοι
ΑΕΚ

AEK: Το είπε ο Ντίνος, το ξέρουν όλοι

Είναι κάτι περισσότερο από εμφανές το τι λείπει από την ΑΕΚ, από πλευράς καθαρά έμψυχου δυναμικού. Το είπε ο Ντίνος Λευκαρίτης στην πρόσφατη συνέντευξη του στο balla, το ξέρουν όλοι…

Ηγέτες. Ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Που στα δύσκολα θα βγουν μπροστά, που θα πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους. Καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπόρεσε ποτέ να προχωρήσει με έναν και μόνο ηγέτη.

Να πάρουμε ένα παράδειγμα από το κορυφαίο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Δείτε την Μπαρτσελόνα. Ο Μέσι έμεινε μόνος του και τα τελευταία χρόνια βολοδέρνει. Μπορείς να ‘χεις δύο, ακόμη και τρεις, αλλά και πάλι να μην πετύχεις το στόχο σου. Τουλάχιστον όμως, θα τον διεκδικήσεις.

Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έμεινε μονάχα με τον Ιβάν Τρισκόφσκι. Ένα χελιδόνι (άσχετα αν στην πορεία επικράτησε η εκδοχή με τον κούκο!) δεν φέρνει την άνοιξη, όπως αναφέρει η πασίγνωστη φράση που προέρχεται από μύθο του Αισώπου.

Ο «Τρίσκο» έμεινε μόνος. Είναι λοιπόν σημαντικό να έρθουν στην ομάδα ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν στηρίγματά του. Που θα μπορέσουν να σπρώξουν περισσότερο και τους υπολοίπους. Χρειάζεται τέτοιους παίκτες σε όλες ανεξαιρέτως τις γραμμές.

Δεν χρειάζεται να βαπτιστεί κανείς ούτε αντί-Καταλά, ούτε αντί-Λαρένα. Κατανοώ ότι οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες, αλλά το ζητούμενο δεν είναι να μπούμε σ’ αυτή τη διαδικασία.

Το αποκλειστικό ζητούμενο είναι να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που θα μπορέσουν όντως να κάνουν τη διαφορά. Που θα δώσουν το κάτι παραπάνω και θα ανεβάσουν σκαλοπάτια την ομάδα, ώστε να επανέλθει σε επίπεδα σοβαρού ανταγωνισμού.

Το ξέρει καλά ο Σωφρόνης Αυγουστή ότι αυτό ακριβώς χρειάζεται το ρόστερ. Εμβολιασμό (είναι κι επίκαιρη η λέξη) ποιότητας, χαρακτήρα, νοοτροπίας, πρωταθλητισμού. Είναι δουλειά του Τσάβι Ρόκα να βρει τα κομμάτια που λείπουν από το ρόστερ και να τα προσθέσει σ’ αυτό.

Ανδρέας Βεντούρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ