Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΡΕΧΑΓΚΕΛ: Τελικά η αρχή ΔΕΝ είναι το ήμισυ του παντός!
Αφιερώματα

ΡΕΧΑΓΚΕΛ: Τελικά η αρχή ΔΕΝ είναι το ήμισυ του παντός!

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» σύμφωνα μ’ ένα αρχαίο ελληνικό ρητό, που αποδίδεται από κάποιους ιστορικούς στον Πυθαγόρα και από κάποιους άλλους στον Ησίοδο. Η φράση σήμερα χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να υποδείξουμε, ότι ένα καλό ξεκίνημα είναι πολύ σημαντικό για να οδηγήσει σε μεταγενέστερο στάδιο στην απόλυτη επιτυχία.
Στο ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας τον Σεπτέμβριο του 2001 ο Γερμανός προπονητής Όττο Ρεχάγκελ, που αυτοπροτάθηκε στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου κάτι που είχε θεωρηθεί μέγα μειονέκτημα πριν την πρόσληψη του, δέχθηκε την συντριβή με 5-1 από την Φινλανδία των Λίτμανεν και Κόλκα.
Τα ελληνικά ΜΜΕ όπως ήτανε φυσιολογικό τον κριτίκαραν την επόμενη μέρα τόσο αυτόν όσο και τους Έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές, διασπείροντας στο ελληνικό κοινό απαισιόδοξα μηνύματα λόγω του κακού ξεκινήματος. Στη συνέχεια όμως ο Γερμανός τεχνικός φρόντισε να διαψεύσει τους πάντες, ακόμη και τους αρχαίους φιλόσοφους.
Μπορεί να είναι εικόνα τένις και κείμενο που λέει "COMMUNICATE FOOTBALL The King of Sports"
Αφού οδήγησε την ομάδα στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με εκτός έδρα μάλιστα νίκη εις βάρος της Ισπανίας, σήκωσε στον ουρανό της Λισαβώνας λίγους μήνες αργότερα το πολυπόθητο τρόπαιο μετατρέποντας εαυτόν στον αγαπημένο Γερμανό των Ελλήνων.
Εκείνο όμως που είχε σημασία για τον Γερμανό τεχνικό ήτανε ότι εκείνη η ήττα στο μονίμως παγωμένο Ελσίνκι αποτέλεσε την αρχή της εκκαθάρισης της Εθνικής ομάδας από κακές νοοτροπίες και λανθασμένες αντιλήψεις. Συνεπώς η συντριβή είχε την αξία της και εκ των υστέρων αποτέλεσε μία καλή αρχή για απαλλαγή από τα κακώς έχοντα.
Οι βασικοί σε εκείνο το παιγνίδι ενάντια στους Φινλανδούς, Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης και Γεωργάτος δεν ανέβηκαν ποτέ στο πειρατικό για Πορτογαλία.
Τελικά η αρχή ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το ήμισυ του παντός.

Αναζητείστε τη σελίδα Communicate Football στο Facebook για περισσότερα σχόλια και δημοσιεύσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ