Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΤΡΙΣΟΚΚΑΣ: «Πρέπει να κάνουμε ένα σχέδιο για το μέλλον»
Α' Κατηγορία

ΤΡΙΣΟΚΚΑΣ: «Πρέπει να κάνουμε ένα σχέδιο για το μέλλον»

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο balla ο Παναγιώτης Τρισόκκας αναφέρθηκε στην μετάβαση του από αθλητής σε ένα νέο περιβάλλον αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν άλλοι αθλητές. Το μέλος του ΚΟΑ επισήμανε επίσης την ανάγκη να γίνει ένα σχέδιο για το μέλλον αθλητών που δεν έχουν μεγάλα συμβόλαια.
Αναλυτικά:
Για την μετάβαση από τον αθλητισμό ως αθλητής σε ένα νέο περιβάλλον:
«Η μετάβαση από τον αθλητισμό στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού ήταν πολύ ξαφνική γιατί έγινε τον Ιανουάριο του 2019 όταν ήμουν ακόμα αθλητής. Ήθελα να ολοκληρώσω την καριέρα μου στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Από το 2014 είχα φροντίσει να βρω δουλειά για να μπορέσω να ζήσω με την οικογένεια μου μετά την καριέρα μου. Είχα φροντίσει να δημιουργήσω αρχικά την δική μου ακαδημία και στην συνέχεια να εργαστώ στην ακαδημία του Ονήσιλου και στην συνέχεια στην ακαδημία της Ένωσης για να γεμίζω τις ώρες μου το απόγευμα. Θεωρώ ότι δεν είναι εύκολο για έναν επαγγελματία αθλητή. Υπήρξα επαγγελματίας αθλητής για 14 χρόνια. Δεν είναι εύκολο για έναν επαγγελματία αθλητή που έμαθε να είναι πρωί και απόγευμα στο γήπεδο να μπορέσει να το διαχειριστεί όταν τελειώσει την καριέρα του. Προσωπικά είχα φροντίσει να γεμίσω τις ώρες μου και πραγματικά δεν μου λείπει το μπάσκετ. Έχω τόσα πολλά πράγματα να κάνω που δεν το… γυρεύω. Υπάρχουν όμως άλλα παιδιά που όταν ολοκληρώνουν την καριέρα τους δυσκολεύονται αφάνταστα, έχουν κατάθλιψη και άλλα προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν».

Για την σημασία δημιουργίας καλύτερων συνθηκών για το μέλλον των αθλητών που δεν έχουν μεγάλα συμβόλαια όταν ολοκληρώνουν την καριέρα τους:
«Ένα σημαντικό θέμα είναι τι μέλλει γενέσθαι με τους αθλητές που δεν έχουν μεγάλα συμβόλαια, στο μπάσκετ αλλά και σε άλλα αθλήματα. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα και το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι οι ίδιοι οι αθλητές να φροντίσουν να σπουδάσουν. Να έχουν ένα πτυχίο, ένα μεταπτυχιακό όπως έχουμε αρκετά παιδιά. Πρέπει να κάνουμε ένα σχέδιο για να βοηθούμε τους αθλητές για να βρουν μια δουλειά και να μπορούν να ζήσουν τις οικογένειες τους. Δεν αναφέρομαι σε πρωτοκλασσάτα ονόματα στο ποδόσφαιρο που έκαναν μεγάλα συμβόλαια και δεν έχουν προβλήματα. Υπάρχουν σε όλα τα αθλήματα άνθρωποι που ασχολούνται 10-15 χρόνια επαγγελματικά και χρειάζεται να κάνουν κάτι άλλο μετά για να ζήσουν τις οικογένειες τους. Υπάρχουν και αθλητές που εργάζονται παράλληλα σε άλλες δουλειές γιατί δυστυχώς τα λεφτά που παίρνουν δεν είναι αρκετά».

ΤΡΙΣΟΚΚΑΣ: «Γι’ αυτό είμαι υποψήφιος»
ΤΡΙΣΟΚΚΑΣ: «Δεν μπορώ να το διανοηθώ»!
ΤΡΙΣΟΚΚΑΣ: «Χάσαμε και μας… ευχαρίστησε»!
ΤΡΙΣΟΚΚΑΣ: «Ο Μιχαηλίδης είναι ο κατάλληλος»
ΤΡΙΣΟΚΚΑΣ: «Είμαστε εκεί και στα δύσκολα, στις «κηδείες»!
ΤΡΙΣΟΚΚΑΣ: «Πρέπει να κάνουμε ένα σχέδιο για το μέλλον»
ΤΡΙΣΟΚΚΑΣ: «Η επιστροφή του Τιμούρ έφερε αυτοπεποίθηση»
ΤΡΙΣΟΚΚΑΣ: «Η Ένωση δεν γίνεται να είναι στην β’ κατηγορία»
ΤΡΙΣΟΚΚΑΣ: «Βγαίνουν στην επιφάνεια πράγματα που δεν ήξερα»!
ΤΡΙΣΟΚΚΑΣ: «Διαχειριζόμαστε πολλά προβλήματα και 40 εκ. ευρώ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ