Στην ΑΕΛ υπήρχαν αρκετά ερωτηματικά όσο αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας για το σημερινό παιχνίδι με την Ανόρθωση, στις 7μμ. Οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν να πετύχουν πρώτη νίκη σε ντέρμπι φέτος και να εκμεταλλευτούν το όποιο αποτέλεσμα έρθει στο άλλο ντέρμπι της ημέρας ανάμεσα σε Ομόνοια και Απόλλωνα. Πλέον σε λίγες ώρες θα ξέρουμε το πώς θα παραταχθεί η ΑΕΛ σε ένα σημαντικό παιχνίδι για την ίδια, καθώς θα θέλει να πετύχει δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα. Η αντίπαλος έρχεται με ανεβασμένη ψυχολογία λόγο της νίκης της κόντρα στο ΑΠΟΕΛ, όμως στην ΑΕΛ ξέρουν ότι μπορούν να το κερδίσουν το παιχνίδι, χτυπώντας εκεί που θεωρούν ότι ο αντίπαλος έχει αδυναμίες.

Ο Ντουσαν Κέρκεζ προσανατολίζεται να αγωνιστεί με ενισχυμένη την μεσαία του γραμμή και ταυτόχρονα επιθετική. Ριέρα και Μάζουρεκ πιθανόν να βρεθούν στην ενδεκάδα της ομάδας κάνοντας την ΑΕΛ πιο επιθετική από ότι συνήθως, και προσπαθώντας να έχει αυτή την μπάλα περισσότερο στην κατοχή της αφού μπορεί να την κυκλοφορήσει με τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει. Από εκεί και πέρα στα φτερά και στην επίθεση λογικά θα δούμε τους Τόρες, Πελέ και Τσέποβιτς και σε συνάρτηση με τους Ριέρα και Μάζουρεκ είναι μια πεντάδα, επιθετικογενών ποδοσφαιριστών που μπορεί να φέρει το αποτέλεσμα που θέλουν στην ομάδα. Στην άμυνα ο Βόσνιος τεχνικός έχει καταλήξει σε τετράδα με τους Μαζάν, Τεσέιρα, Σωτηρίου, Σάντος να την αποτελούν. Μπροστά τους θα βρίσκεται ο Μεντόγιεβιτς ενώ στο τέρμα, από την στιγμή που ο Κεραυνός είναι τιμωρημένος, δεν τίθεται ποιος θα βρίσκεται κάτω από τα γκολπόστ της ομάδας, με τον Βοζίνια να είναι εκεί.

Το καλό νέο
Η ΑΕΛ πάει στο παιχνίδι, σχεδόν γεμάτη, αφού μόνο ο Κεραυνός είναι εκτός και θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της. Η ομάδα δούλεψε αρκετά στην διακοπή και από την τεχνική ηγεσία περιμένουν να δουν περαιτέρω βελτίωση.

Το κακό νέο
Η πίεση είναι πάντα εκεί, από την στιγμή που στην ΑΕΛ μίλησαν για τίτλο φέτος, είναι από τα παιχνίδια που πρέπει να κερδίσει για να αποδείξει ότι μπορεί να είναι στην μάχη μέχρι το τέλος. Με τις λιγότερες ομάδες φέτος, τα ντέρμπυ παίζουν ακόμα περισσότερο ρόλο και το πώς θα παρουσιαστείς.

Η ανάλυση του αποτελέσματος
Με νίκη όλα καλά για την ομάδα. Η ΑΕΛ θα έχει πάρει τρεις βαθμούς και θα έχει μειώσει ή πλησιάσει ανάλογα με το αποτέλεσμα στο ΟμόνοιαΑπόλλων την κορυφή. Με την ήττα θα είναι ένα μικρό βήμα προς τα πίσω αφού θα δει και την Ανόρθωση να την ξεπερνά στην βαθμολογία και ενώ θα έχει μείνει και στο -7 από την πρωτοπόρο μέχρι στιγμής ΑΕΚ. Στην ισοπαλία δεν χάνεται και ίσως δεν χαλιέται κιόλας ανάλογα και το πώς θα έρθει. Θα είναι εκεί θα έχει βγάλει το ντέρμπυ και θα προσπαθήσει να είναι πιο έτοιμη στην συνέχεια.

Αριστείδου Μιχαήλ