Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Καθολική παραδοχή. Το άξιζε ο Ολυμπιακός!
Α' Κατηγορία

Καθολική παραδοχή. Το άξιζε ο Ολυμπιακός!

Δεν αδικώ καθόλου, τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των φίλων του ιστορικού Ολυμπιακού Λευκωσίας.
Η ομάδα τους μπήκε στο γκρουπ των μεγάλων ομάδων, μετά από πολλά χρόνια. Μπήκε, όχι γιατί συνέβηκε οτιδήποτε άλλο, παρά, επειδή αυτό έπρεπε να γίνει.
Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη μίλησε. Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-21, έπαιξε ποδόσφαιρο που του επέτρεπε να είναι, τουλάχιστον στην 6η θέση.
Θυμίζω. Όσο ήταν στον πάγκο ο Γιάννης Πετράκης, όλοι μιλούσαμε κολακευτικά για την ομάδα. Σε σημείο που την τοποθετούσαμε στις καλύτερες ομάδες της Κύπρου. Νίκησε 1-0 την Ομόνοιά στην 9η αγωνιστική στο Μακάρειο στην αγωνιστική και όλη η φίλαθλη Κύπρος, μιλούσε για την ομάδα -αποκάλυψη του πρωταθλήματος.
Ακολουθεί το…πρώτο ρήγμα με την «αρπαγή» του Ελλαδίτη προπονητή από τον Απόλλωνα. Βρίσκει όμως τα αγωνιστικά αποθέματα και με προπονητή τον Κωστάκη Σεραφείμ, έρχεται η νίκη 1-0 επί του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ.
Ακολουθεί η νίκη πάνω στην Καρμιώτισσα (3-2 στο Μακάρειο) και άρχισε να δημιουργείται κλίμα παροξυσμού ανάμεσα στον κόσμο.
Η συνέχεια όμως, ήταν διαφορετική. Έρχεται η συντριβή 4-0 από την ΑΕΚ και μετά η νέα βαριά ήττα από την ΑΕΛ στο Τσίρειο. Έρχεται επίσης το μεγάλο πλήγμα με τον κορωνοϊό που κόντεψε να διαλύσει την ομάδα, και ταυτόχρονα η πρόσληψη του Λεωνίδα Βόκολου σαν προπονητή που αποδείχθηκε το μεγαλύτερο λάθος, αφού ο Ολυμπιακός με αυτόν στον πάγκο δέχθηκε 5 ήττες σε 6 αγώνες και μόνο μία ισοπαλία.
Η αλλαγή προπονητή, πρώτα με τον Κυριάκο Πολυκάρπου υπηρεσιακό με την Ομόνοια στο ΓΣΠ (1-1) και ακολούθως του Τσέντομιρ Γιανέφσκι, επανάφεραν την αγωνιστική ταυτότητα και την 6η θέση.
Συνοψίζοντας κάποιος την φετινή αγωνιστική παρουσία του Ολυμπιακού και συγκρίνοντας την με τις άλλες ομάδες που διεκδίκησαν την 6η θέση, καταλήγει εύκολα στο συμπέρασμα.
Ότι η καλύτερη ομάδα τερμάτισε σε αυτή τη θέση. Αν μάλιστα δεν έφευγε ο Γιάννης Πετράκης και δεν κτυπούσε ο κορωνοϊός πολύ πιθανόν να ήταν ακόμα πιο ψηλά η βαθμολογική θέση των «μαυροπρασίνων».

Μιχάλης Παπαγεωργίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ