Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΛΕΦΤΕΡ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Ο Ρωμιός που λάτρεψαν οι Τούρκοι!
Αφιερώματα

ΛΕΦΤΕΡ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Ο Ρωμιός που λάτρεψαν οι Τούρκοι!

Το 1994 το θρυλικό Εθνοσπόρ της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ σ’ ένα επετειακό άρθρο του με την ευκαιρία της συμμέτοχής της Εθνικής Ελλάδος για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Mundial, δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο ‘Λευτέρης Αντωνιάδης: Ο πρώτος Έλληνας που αγωνίστηκε σε Mundial’.
Ήτανε η πρώτη σύσταση του μεγάλου Λευτέρ στο ελληνικό κοινό, τουλάχιστον αυτό θυμάμαι εγώ 16 χρονών έφηβος τότε. Ο Λευτέρ Αντωνιάδης, ή πιο γνωστός ως Λεφτέρ Κουτσιουκαντωνιάδης όπως έγινε γνωστός στην Τουρκία, είναι ο πρώτος Έλληνας που αγωνίστηκε σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Αγωνίστηκε όμως όχι με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, αλλά με τη φανέλα της Εθνικής Τουρκίας στο Mundial της Ελβετίας το 1954.
Μπορεί να είναι εικόνα τένις και κείμενο που λέει "COMMUNICATE FOOTBALL The King of Sports"
Ο Λευτέρ αγωνίστηκε με τη φανέλα της Εθνικής Τουρκίας συνολικά σε 46 αγώνες και μάτωσε τα αντίπαλα δίκτυα 21 φορές. Οι Τούρκοι θυμούνται ότι κάθε φορά που η Τουρκική ομάδα παρατασσόταν στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου της Τουρκίας, ο Λεφτέρ έβγαζε έξω από τη φανέλα τον σταυρό του. Ήτανε η δική του προσωπική στιγμή εξιλέωσης. Ίσως πιο σημαντική για τον ίδιο και από το κάθε του γκολ.
Αποτέλεσμα εικόνας για Λεφτέρ Αντωνιάδης
Ο Λεφτέρ, υπήρξε ο απόλυτος σταρ της Fenerbahçe, αγωνιζόμενος συνολικά σε 615 αγώνες σκοράροντας 423 γκολ.
Σε ηλικία 26 ετών μεταγράφηκε στην Φιορεντίνα και παρέμεινε στο Ιταλικό Πρωτάθλημα για ένα χρόνο.
Στο τέλος της καριέρας του, και σε ηλικία 39 ετών μεταγράφηκε στην ομάδα της γενέτειρας του, την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπολιτών. Αγωνίστηκε σε 5 αγώνες και σκόραρε 2 φορές.
Ας είναι. Τάμα θα ήτανε!

Αναζητείστε τη σελίδα Communicate Football στο Facebook για περισσότερα σχόλια και δημοσιεύσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ