Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Ν. ΛΕΥΚΑΡΙΤΗΣ: «Γι’ αυτό αρνήθηκα την προεδρία της ΚΟΠ»!
Α' Κατηγορία

Ν. ΛΕΥΚΑΡΙΤΗΣ: «Γι’ αυτό αρνήθηκα την προεδρία της ΚΟΠ»!

Ο Ντίνος Λευκαρίτης στην μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο balla.com.cy αποκάλυψε και τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε την προεδρία της ΚΟΠ.

– Παλαιότερα έπαιξε το όνομα σας για τη θέση του προέδρου της ΚΟΠ. Θα βλέπατε τον εαυτό σας σ’ αυτή τη θέση; Θα ήταν ελκυστική για σας ώστε να αλλάξετε κάποια πράγματα στο κυπριακό ποδόσφαιρο; 

«Είναι γεγονός ότι πολλοί μου είπαν τότε για να κάνω μια τέτοια κίνηση. Μου είχαν πει και για άλλες ομοσπονδίες. Η απάντηση μου ήταν πάντα αρνητική. Γιατί; Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου ότι θα βάλει γκολ η ΑΕΚ και δεν θα πανηγυρίσω. Ένας πρόεδρος μιας ομοσπονδίας, δεν μπορεί να πανηγυρίζει με την ομάδα του. Επειδή εγώ είμαι τέτοιος τύπος, θα ήταν άδικο για τις άλλες ομάδες να μπω σε μια θέση και χωρίς να το θέλω, θα είχα πρόβλημα. Επίσης, θα υπήρχε τρομερή προκατάληψη για το άτομό μου στο τέλος της ημέρας. Στην αρχή ίσως να με ήθελαν, αλλά στο τέλος όλοι θα με… έδερναν!».

– Ίσως να έκανε και κακό στην ΑΕΚ; Για παράδειγμα, να έπαιρνε πρωτάθλημα με εσάς πρόεδρο της ΚΟΠ. Δεν θα έλεγαν πολλοί ότι πήρε τον τίτλο γιατί ο πρόεδρος της ομοσπονδίας είναι ο Ντίνος Λευκαρίτης;

«Ακριβώς. Ήταν πολλοί οι λόγοι που με ώθησαν να αρνηθώ, τότε. Νομίζω σωστά έπραξα».

– Πώς πιστεύετε ότι μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα στο κυπριακό ποδόσφαιρο;

«Πιστεύω ότι με τα τελευταία γεγονότα, με τον αριθμό των ομάδων, έγινε μια καλή συζήτηση από όλους. Να μην μειώνουμε ούτε αυτούς που ήθελαν το Α, ούτε εκείνους που ήθελαν το Β».

– Ποια είναι η δική σας θέση για τον αριθμό των ομάδων της πρώτης κατηγορίας;

«Προσωπικά ήμουν πάντα υπέρ των 12 ομάδων, ακόμη και των 10 ομάδων σε κάποιο στάδιο. Απλά φέτος, ήταν μια χρονιά που δεν έχει σωστό και λάθος. Όλοι έκαναν μία προσπάθεια, εισηγήσεις, για το καλό του ποδοσφαίρου. Δεν θέλω να έχω προκατάληψη. Η απόφαση που πάρθηκε, πάρθηκε από άτομα που ίσως και να ήταν εναντίον τους. Δεν πρέπει να παίρνουμε αρνητικά το ότι συμβαίνει. Μετά τις δυσκολίες λόγω του κορωνοϊού, ήταν φυσιολογικό να γίνονται διάφορες σκέψεις. Το αν ήταν σωστό ή λάθος, θα το δείξει η συνέχεια. Σίγουρα κάποιοι θα έχουν παράπονο, κάποιοι θα πάνε μπροστά κι άλλοι πίσω. Αν η κατάσταση ήταν… νορμάλ και να μου έλεγες να κάναμε αλλαγές στη μέση της σεζόν, θα ήταν απαράδεκτο! Αλλά ήταν μια ιδιάζουσα περίπτωση».

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ