Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Αντίδραση για Κωστένογλου!
Α' Κατηγορία

ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Αντίδραση για Κωστένογλου!

Αντίδραση από τον Σύνδεσμο Κυπρίων Προπονητών για την πρόσληψη Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας. Θεωρούν ότι η θέση ανήκει σε δικαιωματικά σε Κύπριο προπονητή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Σύνδεσμος Κύπριων Προπονητών Ποδοσφαίρου εκφράζει την απαρέσκεια, την απογοήτευση και τον προβληματισμό του για την απόφαση της ΚΟΠ σχετικά με την πρόσληψη νέου ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ανδρών. Ο Σύνδεσμος θεωρεί ότι η θέση ανήκει δικαιωματικά σε Κύπριο προπονητή, για μια σειρά από λόγους.

Πρωτίστως, θεωρούμε ότι ο Κύπριος προπονητής έχει αποδείξει τόσο μέσα από τη συνεχή επιμόρφωση όσο και με τη σκληρή δουλειά, δουλεύοντας πλήρως επαγγελματικά και φέρνοντας θετικά αποτελέσματα σε εθνικό και σε συλλογικό επίπεδο, ότι δεν υστερεί έναντι ξένων συναδέλφων του.

Επιπλέον, ο Κύπριος προπονητής είναι απόφοιτος της Σχολής Προπονητών της ΚΟΠ η οποία έχει αναβαθμιστεί, είναι πιστοποιημένη από την UEFA και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες ευρωπαϊκές Σχολές.

Παρά την πρόσληψη Κύπριων συνάδελφων προπονητών για τις θέσεις των βοηθών, ο Σύνδεσμος θεωρεί ότι με την απόφασή της να μην εμπιστευθεί Κύπριο για τη θέση του πρώτου προπονητή, η ΚΟΠ ουσιαστικά ακυρώνει την ίδια την Σχολή Προπονητών της, την οποία με κάθε ευκαιρία διαφημίζει, αδυνατεί να διδαχθεί από την αποτυχία των πολυδάπανων επιλογών στην οποία την ώθησε η ξενομανία των τελευταίων χρόνων και δείχνει ότι δεν αναγνωρίζει και δεν εμπιστεύεται τον Κύπριο προπονητή για το πηδάλιο της Εθνικής Ανδρών.

Άποψη του Συνδέσμου είναι ότι με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, τα οποία δεν επιτρέπουν μεγάλα ξανοίγματα, η ΚΟΠ θα έπρεπε να προτιμήσει να επενδύσει στη βάση των εθνικών ομάδων που είναι οι «μικρές» εθνικές παρά να ξοδεύει πόρους για να ρίχνει νερό στο μύλο της ξενομανίας.

Κλείνοντας ο Σύνδεσμος Προπονητών επιθυμεί να μεταφέρει το αίσθημα αδικίας που αισθάνονται τα μέλη του για την άνιση μεταχείριση την οποία υφίστανται διαχρονικά στο θέμα της πρόσληψης Ομοσπονδιακού προπονητή για την Εθνική Ανδρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ