Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΜΟΡΙ: Κατακραυγή για τα σεξιστικά σχόλια
Κύριες Ειδήσεις

ΜΟΡΙ: Κατακραυγή για τα σεξιστικά σχόλια

Στο στόχαστρο ΜΜΕ και κοινής γνώμης έχει βρεθεί απολύτως δικαιολογημένα τις τελευταίες ώρες ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Γιοσίρο Μόρι. Αιτία, τα σεξιστικά σχόλια που έκανε o 83χρονος άνδρας για την παρουσία γυναικών στο διοικητικό συμβούλιο.
Ο Μόρι, που για έξι μήνες προ 25ετίας είχε διατελέσει και πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, δήλωσε προ ημερών: «Εάν αυξήσουμε τον αριθμό των γυναικών μελών του διοικητικού συμβουλίου, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο χρόνος ομιλίας τους θα είναι κάπως περιορισμένος και αυτό γιατί έχουν δυσκολία να ολοκληρώσουν, κάτι που είναι ενοχλητικό. Έχουμε περίπου επτά γυναίκες στην οργανωτική επιτροπή, αλλά όλοι καταλαβαίνουν τη θέση τους».
Παρότι έσπευσε να ανασκευάσει και να ζητήσει συγγνώμη, ο Μόρι έχει προκαλέσει κατακραυγή και η Ολυμπιακή Επιτροπή του Τόκιο αναμένεται να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, με την απομάκρυνσή του να είναι πιθανή. Σχεδόν το 60% των ανθρώπων στην Ιαπωνία πιστεύει ότι ο Μόρι είναι ακατάλληλος για το ρόλο του ως επικεφαλής της τοπικής οργανωτικής επιτροπής, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Kyodo News.
Πέρα από τα σχόλια σε βάρος του, υπήρξαν 390 παραιτήσεις εθελοντών και πάνω από 4.500 επιστολές διαμαρτυρίας. Ο υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Σέικο Χαριμότο, δήλωσε την Τρίτη ότι οι διοργανωτές των Αγώνων πρέπει να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους προς το κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ