Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.
ΑΕΚ: Ψέματα είπε;
ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ψέματα είπε;

Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί σε κάποιους ξένισε η δήλωση του Σωφρόνη πως θα ‘ναι μεγάλο κατόρθωμα για την ΑΕΚ εφόσον κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Την κάθε περίπτωση, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στη ζωή γενικώς, οφείλεις να την αντιμετωπίσεις με ρεαλισμό. Ψέματα είπε ο άνθρωπος; ‘Η μήπως θεωρεί κανείς ότι μείωσε το σύλλογο;

Θου Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου. Σοβαροί να ‘μαστε. Την πραγματικότητα είπε ο Κύπριος τεχνικός, με βάση τα δεδομένα που υπήρξαν και εξακολουθούν να υπάρχουν για την ομάδα του.

Το να κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάκτυλό μας, δεν εξυπηρετεί σε τίποτα. Αν εξαιρέσουμε εκείνη την αήττητη σειρά των πέντε πρώτων αγώνων με τον Σωφρόνη στον πάγκο, η ΑΕΚ δεν είχε τη σταθερότητα και ουδέποτε ενέπνευσε εμπιστοσύνη, ότι μπορεί να πετύχει τον ευρωπαϊκό στόχο.

Εξαρχής υπήρχαν αμφιβολίες, οι οποίες ακόμη και τώρα διατηρούνται. Αμφιβολίες που η ίδια δημιούργησε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με τα μία πάνω και δύο κάτω ή δύο πάνω και μία κάτω. Προφανώς της κοστίζει πολύ το κακό ξεκίνημα στο 2021, γι’ αυτό και βρίσκεται σε δυσχερέστερη θέση σε σχέση με τις προπορευόμενες ομάδες.

Θα είναι λοιπόν, όντως, ένα μεγάλο κατόρθωμα και τεράστια επιτυχία για τη φετινή ομάδα, εάν καταφέρει να φτάσει στην ανατροπή/υπέρβαση και το καλοκαίρι ταξιδέψει σε κάποια μέρη της Ευρώπης. Διότι με τα υφιστάμενα δεδομένα, βαθμολογικά κι αγωνιστικά, όντως θα πρόκειται για υπέρβαση!

Ως εκ τούτου, ο κόουτς είπε την ξεκάθαρη αλήθεια. Μίλησε με ειλικρίνεια και με ρεαλισμό. Το τελευταίο που χρειάζεται εξάλλου αυτή τη στιγμή, είναι να χαϊδέψει τα αυτιά του κόσμου, λέγοντάς τους τι; ότι πάει για πρωτάθλημα;

Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι στην πέμπτη θέση. Ο πρώτιστος της στόχος είναι να πλησιάσει στην τέταρτη. Αν το πράξει, τότε θα μπορεί να δει και την τρίτη και πάει λέγοντας. Η χρονιά δεν είναι τελειωμένη και ουδείς πρέπει να πιστέψει κάτι τέτοιο. Το ντέρμπι με τον Απόλλωνα, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία όχι για να αποδείξει κάτι στον οποιονδήποτε… έξω, αλλά πρωτίστως για τον ίδιο της τον εαυτό…

Υ.Γ. Τη Δευτέρα θα αποφασίσει ο Σωφρόνης σε ποιο ματς θα μείνουν εκτός οι Χέιτλι και Φερνάντεζ που συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες. Από τη στιγμή που ο Μοϊσόφ θα απουσιάσει από το ντέρμπι για τον ίδιο λόγο, λογικά θα εκτίσουν την ποινή τους στον αγώνα με τον Εθνικό.

Ανδρέας Βεντούρης

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ