Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΑΠΟΨΗ: Είναι να μην δεσμευτούν…
Α' Κατηγορία

ΑΠΟΨΗ: Είναι να μην δεσμευτούν…

Άλλο ένα επεισόδιο του κυπριακού ποδοσφαίρου έφτασε στο τέλος του. Αν πρόκειται για κωμωδία, δράμα, θρίλερ ή οτιδήποτε άλλο, είναι στην κρίση του καθενός. Κάποιοι που δεν πήραν αυτό που ήθελαν ή εν πάση περιπτώσει, ορθότερα, δεν εξυπηρετήθηκε το συμφέρον τους, μιλάνε για αδικία, άλλοι προφανώς αισθάνονται ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη. Το ίδιο θα ίσχυε φυσικά, εάν συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο.

Το θέμα, για να περάσουμε στο δια ταύτα, δεν είναι αν το επόμενο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 12, 14 ή 26 ομάδες. Το πρόβλημα είναι πως όσο περνάνε τα χρόνια, η έλλειψη εμπιστοσύνης στους θεσμούς, στις διαδικασίες και στους αρμόδιους να παίρνουν αποφάσεις, ολοένα και μεγαλώνει από την πλευρά του κόσμου.

Ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελεί, κατά την προσωπική μου άποψη, πως αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις, δεν τους καίγεται καρφί για το κοινό αίσθημα, ούτε θεωρώ πως κόπτονται για το καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου, παρά μόνο το ατομικό τους.

Σε καμία σοβαρή χώρα παγκοσμίως δεν τέθηκε θέμα συζήτησης να αλλάξει η προκήρυξη όχι απλά του επόμενου πρωταθλήματος που έχει ήδη συμφωνηθεί, αλλά του τρέχοντος. Μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου.

Εδώ και πάνω από μία εικοσαετία, το πρόβλημα με τον αριθμό των ομάδων της πρώτης κατηγορίας πηγάζει από την ανυπαρξία της δεύτερης κατηγορίας, πρόβλημα το οποίο η ομοσπονδία δεν θέλει/δεν μπορεί να επιλύσει. Κατά καιρούς ακούμε για διάφορα πλάνα, βλέπουμε ωστόσο μονάχα… αεροπλάνα. Πάνε κι έρχονται! Τι κι αν άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος της β’ κατηγορίας. Τα ουσιαστικά προβλήματά της παραμένουν ανεπίλυτα.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ έκανε λόγο για ανάγκη καταρτισμού τριετούς πλάνου για τον τρόπο διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων. Τώρα το θυμήθηκε; Ο ίδιος πρόεδρος που με τις πράξεις του ή μάλλον ορθότερα με την απραξία του, μοιάζει να μην μπορεί να Κουμα-ντάρει το καράβι.

Κι επειδή τα γραπτά μένουν και η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει, ας θυμίσω τα σημεία 3 και 4 της ανακοίνωσης της 15ης Μαΐου 2020, όπως και την τελευταία παράγραφο, όταν γνωστοποιήθηκε η διακοπή του περσινού πρωταθλήματος και οι αποφάσεις που τότε είχαν παρθεί:

«3. Η διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος CYTA Α’ Κατηγορίας 2021 – 2022 θα γίνει με τη συμμετοχή 12 ομάδων.
4. Για την υλοποίηση του πιο πάνω, θα υπάρξει υποβιβασμός 4 ομάδων από την Α’ Κατηγορία στη Β’ με το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020 – 2021, και θα υπάρξει κανονικά άνοδος 2 μόνο ομάδων από τη Β’ Κατηγορία στην Α’.
Τα μέλη του ΔΣ δεσμεύτηκαν ότι δεν θα επαναφέρουν εισήγηση για αύξηση των ομάδων στην Α’ Κατηγορία από 12 σε 14 για την ποδοσφαιρική περίοδο 2021-2022».

Πάλι καλά που… δεσμεύτηκαν δηλαδή. Τελικά σ’ αυτόν τον τόπο, είναι να μην δεσμευτεί κανείς…

Ανδρέας Βεντούρης

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ