Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Επιπλέον ενίσχυση σε αθλητές και καλλιτέχνες
ΑΕΚ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Επιπλέον ενίσχυση σε αθλητές και καλλιτέχνες

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου προέβη σήμερα, στο Υπουργείο, σε δηλώσεις στα ΜΜΕ για θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Προδρόμου ανέφερε: «Έχουμε υπόψη τις ιδιομορφίες που υπάρχουν στην απασχόληση και τη δραστηριότητα στον χώρο του Πολιτισμού.

Έχουμε μελετήσει το θέμα, συγκεντρώθηκαν στοιχεία και ετοιμάζεται μια συνολική Πρόταση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, ούτως ώστε να στηρίξουμε τόσο τους εργαζόμενους -καλλιτέχνες και άλλους εργαζόμενους- όσο και τους πολιτιστικούς φορείς, τους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Πολιτισμού.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε δέσμη μέτρων, ούτως ώστε να δώσουμε πρόσθετη εισοδηματική ενίσχυση στους ανθρώπους, τους εργαζόμενους, και ταυτόχρονα να στηρίξουμε και τους φορείς, οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα, έτσι που να διατηρηθούν σε ετοιμότητα για την επαναδραστηριοποίηση.

Όσον αφορά στην επαναδραστηριοποίηση, επειδή είναι κοινή συνείδηση ότι μας χρειάζεται η πολιτιστική δραστηριότητα, χρειάζεται στον κόσμο και την κοινωνία, αφού οι επιπτώσεις της πανδημίας δεν είναι μόνο υγειονομικές και οικονομικές, αλλά ευρύτερα κοινωνικές και σίγουρα επηρεάζεται και η ψυχολογία μας, η κατάσταση πνεύματος των ανθρώπων, γι’ αυτούς τους λόγους θα επιδιώξουμε την επαναδραστηριοποίηση με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στις επόμενες φάσεις της άρσης των μέτρων, στον βαθμό που θα το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Σχετικά με τους εργαζόμενους στον χώρο του Αθλητισμού, θέλω να διευκρινίσω ότι στη βάση της χτεσινής Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ξεκινά για να εφαρμοσθεί σχέδιο εισοδηματικής ενίσχυσης. Υπάρχει το διαθέσιμο κονδύλι και η ενίσχυση θα γίνει μέσα από Σχέδιο που θα εφαρμόσει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (Κ.Ο.Α.) μέσω των αθλητικών φορέων, σωματείων κ.λπ. Θα δοθεί δηλαδή μια εισοδηματική ενίσχυση στους εργαζόμενους ανάλογη με το γενικότερο Σχέδιο που εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση, ανάλογα δηλαδή με τις απολαβές τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ