Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΘΕΜΑ: Οι διεθνείς παρατηρητές και ο Τράττος… (πληροφορίες)
ΑΕΚ

ΘΕΜΑ: Οι διεθνείς παρατηρητές και ο Τράττος… (πληροφορίες)

Στα πολλά θέματα που αφορούν τη διαιτησία και εννοείται τα τεράστια λάθη που εξακολουθούν να κυριαρχούν, έρχεται στο προσκήνιο και η ανανέωση των διεθνών παρατηρητών.
Στις 5 Φεβρουαρίου 2021 πρέπει η ΚΟΠ να στείλει τα ονόματα και το ερώτημα είναι αν θα προκύψει ή όχι αλλαγή στον κατάλογο.
Θυμίζουμε ότι η Κύπρος διατηρεί τα τελευταία χρόνια, μόνο τρεις θέσεις ενώ παλαιότερα είχε τέσσερις διεθνείς παρατηρητές.
Συγκεκριμένα, μας εκπροσωπούν στην Ευρώπη ο Κωστάκης Καπιτανής, ο οποίος έχει περίοπτη θέση στην ΟΥΕΦΑ, ο Μιχάλης Αργυρού και ο Χρίστος Νικολαΐδης.
Δημιουργείται το ερώτημα κατά πόσο η ΚΟΠ θα προωθήσει σαν υποψήφιο το Λεόντιο Τράττο, ο οποίος είναι ήδη εν ενεργεία παρατηρητής στην Κύπρο και στην α΄κατηγορία ενώ με βάση την καριέρα τους αν διεθνής διαιτητής για πολλά χρόνια στην α΄κατηγορία της ΟΥΕΦΑ, έχει το δικαίωμα να δηλωθεί και να γίνει διεθνής.
Συνήθως η απόφαση για τους προτεινόμενους διεθνείς παρατηρητές όπως και για τους διαιτητές, ανήκει στην ΚΟΠ.
Ο πρώτος λόγος είναι στον πρόεδρο της ομοσπονδίας και στον εκάστοτε υπεύθυνο των θεμάτων διαιτησίας ( Κούμας και Μάζιτς) οι οποίοι θα καταρτίσουν τον κατάλογο που θα σταλεί σε ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ.
Από εκεί και πέρα αναμένεται η τελική απόφαση από τις διεθνείς ομοσπονδίες αν δηλαδή η χώρα μας θα κρατήσει απλά τις τρεις θέσεις ή μπορεί να πάρει και πάλι 4η θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ