Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΑΕΚ: Ρεαλισμός και σωστή προσέγγιση
ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ρεαλισμός και σωστή προσέγγιση

Έχω εκφράσει πολλές φορές την άποψη ότι για να μπορέσει η ΑΕΚ να κάνει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση στο κομμάτι της νοοτροπίας, θα πρέπει να λέει ευθέως, χωρίς να κρύβεται/φοβάται, ότι πάει για πρωτάθλημα. Μ’ αυτόν τον τρόπο-μαζί με αρκετούς άλλους-θα μπορέσεις να περάσεις αυτό που πρέπει στα αποδυτήρια και φυσικά κατ’ επέκταση στον κόσμο.

Θα πρέπει ωστόσο την κάθε κατάσταση που έχεις μπροστά σου να την αντιμετωπίζεις με ρεαλισμό. Αν ο Σωφρόνης έλεγε στη συνέντευξη Τύπου πως η ομάδα του πάει για τον τίτλο, οι πλείστοι μάλλον θα τον ειρωνεύονταν, για να μην πω ότι θα κορόιδευαν τον άνθρωπο.

Αυτή τη στιγμή, είναι προφανές, η ΑΕΚ δεν πάει για πρωτάθλημα κι ως εκ τούτου, δεν μπορεί να το λέει. Σωστά ο κόουτς δεν θέλησε να χαϊδέψει τα αυτιά κανενός. Για ποια διεκδίκηση του τίτλου να μιλήσει, όταν απέχει από την κορυφή 12 ολόκληρους βαθμούς κι έχει τέσσερεις ομάδες από πάνω του;

Πολύ σωστά λοιπόν θέτει ως στόχο το «παιχνίδι με παιχνίδι», μολονότι είναι μία ατάκα που δεν ηχεί καλά στα αυτιά των οπαδών. Αυτή ωστόσο είναι η πραγματικότητα για την ΑΕΚ κι αυτή είναι η σωστή προσέγγιση της υφιστάμενης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, προκειμένου να μπορέσει να πάρει την ανηφόρα και να αποκτήσει δικαίωμα στην ελπίδα για να αντιμετωπίσει με αισιοδοξία τη συνέχεια.

Οτιδήποτε άλλο ειπωθεί επί του παρόντος, θα είναι σκέτα λόγια και τίποτ’ άλλο. Και είναι το τελευταίο που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η ομάδα. Χρειάζονται μόνο πράξεις, όχι λόγια που θα αρέσουν στον κόσμο, όσο ανάγκη κι αν έχει από την πλευρά του για κάτι το θετικό. Αυτό ακριβώς το θετικό θα πρέπει να το πάρει μέσα στο γήπεδο, από την ίδια την ομάδα. Κι όχι σε συνεντεύξεις Τύπου.

Υ.Γ. Προς τιμή του ο Σωφρόνης ανέλαβε πρώτος απ’ όλους την ευθύνη. Αυτή την ευθύνη ωστόσο θα πρέπει να πάρουν πάνω τους και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές.

Υ.Γ 1. Τον Χάουγκεν καλά καλά δεν τον είδαμε και… άχρηστο τον βγάλαμε. Μιλάμε για έναν παίκτη που ήρθε από μια χώρα ιδιαίτερη για τα δικά μας δεδομένα και το περίμενα από την πρώτη στιγμή ότι θα χρειαζόταν περισσότερο απ’ όλους μια περίοδο προσαρμογής. Ας τον δούμε τον άνθρωπο στο γήπεδο σε συνεχόμενα παιχνίδια κι όχι απλά σε μερικά κομμάτια ως αλλαγή και μετά να τον κρίνουμε.

Υ.Γ 2. Άλλες απώλειες πλην Φλοριάν και Φερνάντεζ δεν υπάρχουν.

Ανδρέας Βεντούρης

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ