Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΑΕΚ: Εμφανή τα προβλήματά της…
ΑΕΚ

ΑΕΚ: Εμφανή τα προβλήματά της…

Τελειώνει το πρώτο ημίχρονο στο Μακάρειο και βλέπεις στη στατιστική πως η ΑΕΚ είχε 10 τελικές προσπάθειες, μαζί με το χαμένο πέναλτι του Τρισκόφσκι. Εξ ου και ο Σωφρόνης Αυγουστή το χαρακτήρισε ως το καλύτερο από τη μέρα που ανέλαβε την ομάδα.

Τελειώνει το ματς και καταγράφει συνολικά 13 τελικές. Σ’ ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο δηλαδή, είχε μόλις τρεις τελικές. Επτά λιγότερες σε σχέση με το πρώτο. Σωστά είπε ο προπονητής της πως θα μπορούσε κάλλιστα να χάσει και το παιχνίδι, είτε με το πέναλτι είτε με το δοκάρι.

Προφανώς υπάρχει θέμα ποιότητας –ας μη λέμε συνεχώς τα ίδια. Δεν είναι μόνο τα… μετόπισθεν, που έγινε λόγος το προηγούμενο διάστημα. Όταν δημιουργείς ευκαιρίες αλλά δεν σκοράρεις, κάτι που είδαμε και σε προηγούμενα ματς, τότε δεν φταίει μονάχα η ατυχία.

Είναι επίσης εμφανές ότι υπάρχει και θέμα ψυχολογίας, ένεκα των συνεχόμενων αποτυχημένων αποτελεσμάτων. Είναι όμως, για άλλη μία φορά, ευδιάκριτο, το πολυσυζητημένο πρόβλημα της νοοτροπίας.

Όταν σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ενώ προηγήθηκαν τέσσερεις αποτυχίες, καταγράφεις δέκα τελικές προσπάθειες στο πρώτο μέρος, τότε στο δεύτερο θα ‘πρεπε να μπεις με το μαχαίρι στα δόντια. Να συνεχίσεις στο ίδιο τέμπο, να στείλεις το μήνυμα στον αντίπαλό σου πως εύκολα ή δύσκολα, τους τρεις βαθμούς θα τους πάρεις. Τουναντίον, η ΑΕΚ επέτρεψε στη Δόξα να πιστέψει στο δεύτερο ημίχρονο πως μπορεί αυτή να κερδίσει. Είναι επίσης γεγονός πως ούτε οι αλλαγές βοήθησαν…

Ως εκ τούτου, η ομάδα της Λάρνακας έμεινε για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι μακριά από τη νίκη, κρατώντας ως θετικό στοιχείο την εξαιρετική εμφάνιση του Ζοέλ Μολ. Επιμένω ωστόσο στην άποψή μου και θα την καταγράψω για άλλη μία φορά: παρά τις διαδοχικές απώλειες, μολονότι έχει χάσει αρκετό έδαφος, η χρονιά ακόμη δεν είναι χαμένη. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να θεωρηθεί χαμένη. Από κανέναν! Χρειάζεται μια νίκη ώστε να αλλάξει η ψυχολογία κι απ’ εκεί και πέρα… παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν μπορεί, επί του παρόντος, να το δει διαφορετικά…

Ανδρέας Βεντούρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ