Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Οι…VARίστες και οι…τουρίστες! (πληροφορίες)
ΑΕΚ

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Οι…VARίστες και οι…τουρίστες! (πληροφορίες)

Είναι μεγάλος ο απόηχος σε σχέση με το VAR και την αποδοτικότητα στη λειτουργία του. Η ιστοσελίδα μας, συγκέντρωσε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το σύστημα και γενικότερα για το πως λειτουργούν εντός αυτού ο VAR  και ο AVAR.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα μας έχουν ενημερώσει οι διαιτητές που συνεργάζονται με το σύστημα, σε κάθε φάση που δημιουργείται και χρησιμοποιείται το σύστημα, οι μόνοι που συμμετέχουν σε μία επίμαχη φάση είναι οι VAR  ενώ οι βοηθοί παραμένουν αμέτοχοι.
Δηλαδή σε μία περίπτωση πέναλτι ή κόκκινης κάρτας στην οποία ο κανονικός διαιτητής ζητά συμβουλή, μόνο ο VAR ανταποκρίνεται.
Θυμίζουμε ότι ο VAR αμείβεται με 310 ευρώ ανά αγώνα και ο AVAR με 200 ευρώ. Επικρατεί με λίγα λόγια, η άποψη ότι στις πλείστες περιπτώσεις είναι τυπική η παρουσία του AVAR.
Στο μεταξύ, τα κραυγαλέα λάθη που έγιναν στη χρήση του συστήματος, αναμένεσαι να φέρουν αλλαγές στους ορισμούς.
Συγκεκριμένα, όσοι εξέθεσαν το VAR θα περάσουν από νέο τεστ, προτού περάσουν ξανά την πόρτα ενώ επιπτώσεις θα έχει και η διαιτητική τους καριέρα.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΚΑΙ VAR: Μία άλλα ενδιαφέρουσα παράμετρος είναι ότι οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές που ορίζονται δεν βαθμολογούνται από τους παρατηρητές.
Παρόλο ότι αρχικά ανακοινώθηκε πως θα είναι προσωρινό το μέτρο αυτό, εντούτοις με τα υφιστάμενα δεδομένα δεν αναμένεται να αλλάξει.
Κανένας εν ενεργεία παρατηρητής δεν πέρασε από μαθήματα VAR και αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει η προοπτική να γίνεται αξιολόγηση στη λειτουργία του συστήματος.
Χρειάζεται να το κοιτάξουν εκ νέου στο τμήμα διαιτησίας, γιατί προφανώς η απουσία αξιολόγησης «διευκολύνει» κάποιους να μην λαμβάνουν στα σοβαρά τη δουλειά τους.
Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ: Με τα όπως διαμορφώνονται σήμερα στη διαιτησία το σκηνικό με τη μισθοδοσία έχει ως ακολούθως.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: 620 ευρώ
ΒΟΗΘΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: 400 ΕΥΡΩ
4ΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: 270 ΕΥΡΩ
VAR: 310 ΕΥΡΩ
AVAR: 200 ΕΥΡΩ
Τα χρήματα αυτά καταβάλλονται από την ΚΟΠ ενώ τα οδοιπορικά τα πληρώνουν οι ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ