Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ στο Balla: «Εκεί θα κριθεί το πρωτάθλημα»
Α' Κατηγορία

ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ στο Balla: «Εκεί θα κριθεί το πρωτάθλημα»

Ο Νίκος Ανδρονίκου μίλησε στο Balla για την εικόνα των αγώνων ΑπόλλωναςΟμόνοια και ΑΠΟΕΛΑΕΚ, την προσαρμογή των ομάδων στην ανάγκη για την επιτυχία αλλά και την διακοπή στα πρωταθλήματα ακαδημιών και μικρών κατηγοριών.

O Kύπριος προπονητής μιλώντας στην ιστοσελίδα μας αναφέρθηκε στα φαβορί για τον τίτλο, για τον αριθμό των ομάδων στην Α΄κατηγορία, ενώ τονίζει ότι οι επιδημιολόγοι θα πρέπει να έχουν δίπλα τους έναν άνθρωπο που να γνωρίζει τον τομέα του αθλητισμού.

Αναλυτικά:

Για την εικόνα των αγώνων ΑπόλλωναςΟμόνοια και ΑΠΟΕΛΑΕΚ:   «Και οι δύο αγώνες δεν έφτασαν σε ψηλά επίπεδα απόδοσης. Θεωρώ ότι υπήρχε σκοπιμότητα, δεν έπαιξαν ανοικτά με καθαρούς επιθετικούς προσανατολισμούς. Πίεσε η Ομόνοια στο Β’ μέρος, το θεωρώ το δίκαιο το αποτέλεσμα. Ο Απόλλωνας ήταν πολύ καλός ανασταλτικά μέχρι το τέλος του αγώνα και οι δύο ομάδες πήραν δίκαια από ένα βαθμό».

«Όσο αφορά το ματς στην Λευκωσία, η κόκκινη κάρτα στον Ντε Βινσέντι επηρέασε το ματς καθώς το ΑΠΟΕΛ ήταν για αρκετό χρόνο με αριθμητικό μειονέκτημα. Η ΑΕΚ ήταν πιο επιθετική χωρίς όμως να πιέσει τον αντίπαλο όσο θα έπρεπε. Το αποτέλεσμα και αυτού του αγώνα κρίνεται δίκαιο με βάση όσα έδωσαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο».

Για το αν οι ομάδες όσο εξελίσσεται το πρωτάθλημα βλέπουν περισσότερο την άμυνα: «Δεν θα πω ότι βλέπουν περισσότερο την άμυνα αλλά βλέπουν περισσότερο το αποτέλεσμα καθώς όσο προχωρά η σεζόν οι αποτυχίες πληρώνονται και δύσκολα αναπληρώνονται. Είναι δύσκολο να καλύψεις την ψαλίδα καθώς μειώνεται ο αριθμός των αγώνων μέχρι το τέλος της σεζόν. Όλοι μιλούν για τα ντέρμπι, όμως τα ντέρμπι είναι ντέρμπι, κάποιοι νικούν και κάποιοι χάνουν με τις ομάδες να είναι ισοδύναμες και θα χάσουν περίπου τους ίδιους βαθμούς. Εκεί που πιστεύω θα κριθεί το πρωτάθλημα είναι στα ματς με τις μικρότερες ομάδες».

Αν υπάρχουν φαβορί για τον τίτλο: «Είναι 4 ομάδες όμως με βάση την εικόνα των ομάδων και την σταθερότητα με τα σημερινά δεδομένα ο Απόλλωνας και η Ομόνοια είναι πιο κοντά και μετά ακολουθούν οι άλλες δύο ομάδες. Τεχνικά η ΑΕΛ έπαιξε πολύ καλά όμως θέλει δουλειά στο να μην δέχεται γκολ».

Για την προοπτική του ΑΠΟΕΛ: «Έχει τα φόντα για να μπει στην εξάδα, αυτό είναι δεδομένο. Το στοίχημα του είναι να μπορέσει την επόμενη σεζόν να είναι… ΑΠΟΕΛ».

Για το αν ο Απόλλωνας βρήκε αυτό που του λείπει για τον τίτλο: «Έχει αρκετές πιθανότητες για τον τίτλο με τον Πετράκη στον πάγκο. Είναι προπονητής του αποτελέσματος και μπορεί να πάρει αυτό που θέλει γι αυτό κι έχει αυξημένες πιθανότητες».

Για το θέμα τις 14 ομάδες στο πρωτάθλημα: «Όπως έχει αποδειχθεί και το έχω ξαναπεί από την στιγμή που το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό δεν είναι πρόβλημα ο αριθμός των ομάδων. Το ζητούμενο είναι να είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και το φετινό πρωτάθλημα είναι. Έχασε ο Απόλλωνας από την Καρμιώτισσα, έχασαν βαθμούς η Ανόρθωση, η Ομόνοια… Αυτό που θέλουμε είναι να υπάρχουν οι τρόποι για να έχει το πρωτάθλημα καλή εικόνα και να είναι ικανοποιημένος ο κόσμος. Με βάση την σημερινή εικόνα δεν είναι πρόβλημα ο αριθμός των ομάδων. Τώρα για το θέμα που αφορά την αξιοπιστία και το γεγονός ότι άλλα είπαμε πριν και τώρα πάμε να το αλλάξουμε είναι θέμα των ομάδων. εν είναι θέμα της ομοσπονδίας καθώς οι ομάδες είναι η ομοσπονδία, οι ομάδες αποφασίζουν. Προφανώς οι ομάδες βλέπουν το συμφέρον τους. Οι ομάδες όμως αποφασίζουν. Το θέμα για μένα είναι 100% η ανταγωνιστικότητα. Βλέπουμε μεγάλα πρωταθλήματα του εξωτερικού με πολλές ομάδες, το πρώτιστο ζητούμενο είναι η ανταγωνιστικότητα».

 

Για την διακοπή στα πρωταθλήματα ακαδημιών και μικρών κατηγοριών: «Ο καθένας μιλά εκ του ασφαλούς. Σίγουρα υπήρχε πρόβλημα με τα σχολεία όπου μεταφέρθηκε ο ιός και διακόπηκαν τα πρωταθλήματα ακαδημιών και στη συνέχεια και τα πρωταθλήματα μικρών κατηγοριών. Στην Β’ κατηγορία υπάρχουν επαγγελματίες που ζουν από το ποδόσφαιρο όπως και στις ακαδημίες. Οι ομάδες θα δυσκολευτούν να πληρώσουν τους προπονητές και το προσωπικό τους. Οι επιδημιολόγοι θα έπρεπε να είχαν δίπλα τους έναν επιστήμονα που να γνωρίζει τον τομέα του αθλητισμού. Είναι δεδομένο ότι στα νοσοκομεία δεν πηγαίνουν άνθρωποι του αθλητισμού που γυμνάζονται κτλ και γενικά είναι σημαντικό να κοιτάξουν οι επιδημιολόγοι την κατάσταση έχοντας δίπλα τους άνθρωπο που γνωρίζει το αντικείμενο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ