Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ στο balla: «Μας έκαναν να ντρεπόμαστε!»
Β' Κατηγορία

ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ στο balla: «Μας έκαναν να ντρεπόμαστε!»

Ο Άνδρεας Κυπριανού του Διγενή Μόρφου, μίλησε στην ιστοσελίδα μας με αφορμή την αναβολή των αγωνιστικών υποχρεώσεων στην Β’ κατηγορία.

Ο έμπειρος επιθετικός, αναρωτήθηκε για το σκεπτικό αυτής της απόφασης που θεωρεί λανθασμένη, τονίζοντας ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στον αθλητισμό είναι πολύ μεγαλύτερα. Τι μας είπε για το γεγονός πως συνεχίζει μόνο η Α’ κατηγορία, αλλά και την μέχρι στιγμής παρουσία του Διγενή στο πρωτάθλημα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΟ ΕΓΓΛΕΖΟ

-Ποια είναι η προσωπική σου άποψη για την αναβολή των πρωταθλημάτων σε Β’ και Γ’ κατηγορία; «Θεωρώ ότι είναι εντελώς λάθος να διακοπουν τα πρωταθλήματα, από τη στιγμή που προτείναμε κάποιες εισηγήσεις μέσω του συνδέσμου (ΠΑ.Σ.Π.), έτσι ώστε να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα. Αυτές δεν εισακούστηκαν. Ο σύνδεσμος έστειλε επιστολές στον Υπουργό και δεν απαντηθήκαν ποτέ. Δεν πήραν στα σοβαρά την Β’ και την Γ’ κατηγορία. Δεν αντιλήφθηκαν ότι για τον κύπριο ποδοσφαιριστή είναι το καθαρό εισόδημά του. Δεν είναι ένα επάγγελμα το οποίο μπορώ να σταματήσω την μία μέρα και την επόμενο να έχω εισόδημα από το ανεργιακό για παράδειγμα».

-Το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας συνεχίζεται κανονικά. Για ποιόν λόγο πιστεύεις πως λήφθηκε αυτή η απόφαση και δεν μπόρεσε να συνεχιστεί και το πρωτάθλημα στην Β’ κατηγορία; «Συνεχίζεται κανονικά ναι το πρωτάθλημα στην Α’ κατηγορία, που είχε περισσότερα κρούσματα από την Β’. Αυτή η απόφαση που λήφθηκε είναι λανθασμένη. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η προτεραιότητα που είχαν για τη λήψη αυτής της απόφασης, είναι λόγω του οικονομικού. Κακά τα ψέματα. Υπάρχουν συμφεροντα. Επίσης, είναι και οι επιπτώσεις που θα μπορούσαν να υποστούν από τη FIFA και την UEFA σε περίπτωση που διέκοπταν το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας. Βλέπουμε πως υπάρχουν αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες που ταλανίζονται καθημερινά με θέματα κορωνοϊού και αν το σταματήσουν θα έχουν αρκετές επιπτώσεις».

-Πως αντιμετωπίζεις αυτή την κατάσταση τώρα; Είχες και ένα τραυματισμό… «Είμαι 32 χρονών και είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα μου που έπαθα μυικό τραυματισμό. Δεν μπορούμε ως ποδοσφαιριστές να σταματούμε και να ξεκινούμε συνεχώς. Ένας ποδοσφαιριστής, χρειάζεται ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να μπορεί να παίξει. Πρέπει να το καταλάβει και ο υπόλοιπος κόσμος ότι δεν μπορέι συμβαίνει αυτό. Ο ποδοσφαιριστής δεν είναι ρομπότ. Είναι δύσκολη κατάσταση που βιώνει το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή και είναι ένα θέμα που πρέπει να δει ο πρόεδρος του ΚΟΑ. Ο κ. Μιχαηλίδης, από όλους τους κρατικούς οργανισμούς, είναι ο μόνος που ήταν στον αθλητισμό με μεγάλες διακρίσεις και ξέρει από πρώτο χέρι την κατάσταση».

-Αν επεκταθεί το lockdown, υπάρχει πιθανότητα να διακοπεί το πρωτάθλημα; «Αν συμβεί αυτό, θα μιλάμε πλέον για σκάνδαλο. Θα είναι η δεύτερη φορά που θα συμβεί σε λίγους μήνες και θεωρώ ότι ο σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών που είναι υγιέστατος και είναι κοντά στους εργαζόμενους, δεν θα το επιτρέψει. Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, ελπίζω να επικρατήσει η κοινή λογική. Είδαμε πάντως πως με την είσοδο του Rapid test στον αθλητισμό, έχει ελεγχθεί η κατάσταση».

-Αυτή η κατάσταση έχει επιβαρύνη τα οικονομικά των σωματείων, γιατί δεν είναι αρκετές οι χορηγίες που υπάρχουν για παράδειγμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι παράγοντες που κρατούν με νύχια και με δόντια κάποια σωματεία να βρίσκονται σε δύσκολη θέση… «Να το πω πιο απλά. Μας έκαναν να ντρεπόμαστε που παίζουμε στην Β’ κατηγορία. Για κάποιος, είναι υπερηφάνεια και καμάρι μας που παίζουμε στην Β’ κατηγορία της Κύπρου. Εγώ είμαι πολύ περήφανος με αυτά που κατάφερα σε αυτή την κατηγορία. Από χορηγίες και βοήθειες στα σωματεία, μηδέν. Μηδενική βοηθεια. Γενικά ο αθλητισμός πονεί, είμαστε ένα κράτος που πασχίζει ο αθλητισμός του, δυστυχώς ή ευτυχώς και δεν θέλουν να το δουν κατάμματα».

-Έχουμε δει αρκετές ακαδημίες να κλείνουν και αρκετά παιδιά να αποφεύγουν πλέον τον αθλητισμό γενικότερα… «Έχει αλλάξει η νοοτροπία μας με αυτή την κατάσταση. Αυτό το διάστημα που προηγήθηκε, αντί να βλέπουμε στις γειτονιές παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο, βλέπουμε παιδιά με τα κινητά. Οι γονείς έχουν γυρίσει την πλάτη στον αθλητισμό, γιατί υπάρχει διαφθορά. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν ούτε και οι υποδομές για ένα παιδί να ακολουθήσει επαγγελματικά τον αθλητισμό. Ο οποιοσδήποτε βλέπει αυτά τα πράγματα. Όσο αφορά τις ακαδημίες, στον Διγενή το προηγούμενο διάστημα έβλεπα παιδιά να προπονούνται 3-3. Τι να κάνουν και αυτά τα παιδιά στις προπονήσεις. Με αυτά που γίνονται, απομακρύνονται από τον αθλητισμό».

-Με το καλό να επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα. Πως είστε στον Διγενή; Έχουν επαναπροσδιοριστεί οι στόχοι σας; «Ξεκινήσαμε για τις πρώτες θέσεις φέτος, όμως δεν είχαμε καλά αποτελέσματα. Είχαμε και θέματα με τον κορωνοϊό. Με το που ήρθε όμως ο Τάσος Κυριάκου στην τεχνική ηγεσία, άλλαξαν πολλά. Έχουμε μία καλή ομάδα, υπολογίσιμη και αρκετά δυνατή η οποία με τη βοήθεια όλων μας, θα καταφέρουμε να υλοποίησουμε τους στόχους μας που είναι πρώτα η παραμονή και μετά να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ