Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΑΕΚ: Το ρίσκο και το κίνητρο
Α' Κατηγορία

ΑΕΚ: Το ρίσκο και το κίνητρο

Αντιλαμβάνομαι ότι η επικείμενη απόκτηση του Κέβιν Λαφράνς δεν έχει σκορπίσει θύελλα ενθουσιασμού, στο μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου της.

Από τη μια το γεγονός ότι δεν είναι ένα… φρέσκο όνομα, από την άλλη το ότι βρίσκεται σε αποχή εδώ και έξι μήνες, αντιμετωπίζεται με έναν σκεπτικισμό. Το φρέσκο βλέπετε πουλάει πάντοτε περισσότερο, ασχέτως αν αρκετές φορές αποδεικνύεται… μπαγιάτικο.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή παίρνει όντως έναν ρίσκο με την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που έχει να παίξει από πέρυσι. Φέτος δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα παιχνίδι, από τη στιγμή που δεν ήταν εγγεγραμμένος στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ. Ωστόσο, ο Κύπριος τεχνικός έχει πάρει διαβεβαιώσεις ότι ο Λαφράνς βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Από την άλλη, υπάρχει πάντοτε το κίνητρο το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο σε οποιανδήποτε μεταγραφή. Ο Λαφράνς, ο οποίος την Τετάρτη έχει τα γενέθλιά του συμπληρώνοντας το 31ο έτος της ηλικίας του, έχει σαφώς μεγάλο κίνητρο να αποδείξει πως δεν έχει… τελειώσει κι ότι μπορεί να θεωρείται ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου. Το ζητούμενο, τόσο για τον ίδιο τον παίκτη όσο φυσικά και την ΑΕΚ, είναι το κίνητρο να… υπερισχύσει του ρίσκου. Σε μία τέτοια περίπτωση, ωφελημένες θα βγουν και οι δύο πλευρές.

Ανδρέας Βεντούρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ