Τρομερό θέαμα: Νυχτερινό ουράνιο τόξο στη Σάμο (pic)
BEST OF INTERNET

Τρομερό θέαμα: Νυχτερινό ουράνιο τόξο στη Σάμο (pic)

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Το moonbow (νυχτερινό ουράνιο τόξο) σχηματίστηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (28/12) μετά από ισχυρή βροχόπτωση στη βόρεια Σάμο.

Ένα εξαιρετικά σπάνιο και όμορφο θέαμα είχαν την τύχη να δουν στη Σάμο όσοι ήταν ξύπνιοι τα ξημερώματα της Δευτέρας (28/12).

Όπως αναφέρει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο φωτογράφος Μανώλης Θράβαλος φωτογράφισε ένα moonbow (νυχτερινό ουράνιο τόξο) στους Βουρλιώτες, στη βόρεια Σάμο, στις 04:00 το πρωί, καθώς μια ισχυρή μπόρα έφευγε προς τα ανατολικά και το φεγγάρι κατέβαινε προς τη δύση του, έχοντας το 94% της φωτεινότητάς του.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την εμφάνιση ενός νυχτερινού ουράνιου τόξου, το οποίο μπορεί να παρατηρηθεί με γυμνό μάτι, είναι τόσο το φεγγάρι να είναι κοντά στην πλήρη φάση του, ώστε να εκπέμπει αρκετό φως, όσο και οι συνθήκες εμφάνισης του ουράνιου τόξου (διαυγής ατμόσφαιρα, ισχυρή βροχόπτωση στη σωστή γωνία σε σχέση με το φεγγάρι) να είναι όσο πιο ευνοϊκές γίνεται.

Όταν υπάρξει αυτός ο συνδυασμός, σχηματίζεται ένα αχνό, αλλά ευδιάκριτο νυχτερινό ουράνιο τόξο, το οποίο γίνεται αντιληπτό από το ανθρώπινο μάτι ως μία δέσμη ασθενούς φωτός που καμπυλώνεται στον ουρανό, ενώ αν είναι ιδιαίτερα έντονο, όπως ήταν το συγκεκριμένο, μπορεί κανείς να διακρίνει και το κόκκινο χρώμα από το φάσμα.

Related posts