Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Αυτοί δικαιούνται να μπαίνουν σε σπίτια που δεν διαμένουν – Διευκρινίσεις από Υπ. Υγείας
Ειδήσεις χωρίς... Balla

Αυτοί δικαιούνται να μπαίνουν σε σπίτια που δεν διαμένουν – Διευκρινίσεις από Υπ. Υγείας

Διευκρινίσεις για το ποιοι δικαιούνται να μπαίνουν σε σπίτια που δεν διαμένουν, έκανε στην εκπομπή του OMEGA Ενημέρωση Τώρα η Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου μετά τις απορίες που δημιουργήθηκαν γύρω από τα νέα μέτρα τα οποία πάρθηκαν από το Υπουργείο Υγείας στην προσπάθεια μείωσης της διασποράς του ιού στο νησί μας.

Συγκεκριμένα η κ. Κυριάκου ανέφερε πως:

«Επιτρέπεται να εισέρχονται σε σπίτια τα άτομα τα οποία έχουν να εκπληρώσουν οποιασδήποτε μορφής εργασίας, είτε αυτοί είναι επαγγελματίες υγείας οι οποίοι πρέπει να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς τους στα σπίτια τους, π.χ φυσιοθεραπευτές, νοσηλευτές κ.ο.κ. Αυτοί μπορούν να μεταβούν σε άλλα σπίτια για το χρονικό διάστημα που απαιτείται.

Διαβάστε επίσης: Αλλαγές και στις εξετάσεις για νέους οδηγούς λόγω των μέτρων

Όπως επισήμανε μπορούν επίσης να επισκέπτονται τα σπίτια, οικιακοί βοηθοί, τεχνικοί, κηπουροί όπως επίσης και άτομα τα οποία έχουν ευθύνη για τη φύλαξη μικρών παιδιών, καθώς οι οικίες θεωρούνται οι εργασίες τους.

Εξαιρούνται επίσης όπως τόνισε:

«Άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος τα οποία πρέπει να προσέχουν μικρά παιδιά λόγω του ότι οι γονείς αναγκαστικά παρουσιάζονται στο χώρο εργασίας του.»

Όσον αφορά τις δημόσιες υπηρεσίες  η κ. Μαργαρίτα ανέφερε πως από σήμερα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας δίνοντας προτεραιότητα στα άτομα τα οποία ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.

Σε ότι έχει να κάνει με το τι αναμένεται να συμβεί μετά τις 10 Ιανουαρίου η κ. Κυριακού ανέφερε πως όλα ακόμα είναι ρευστά.

«Θα γίνει εκ νέου μια επαναξιολόγηση ώστε στο επόμενο Υπουργικό να αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα για να δούμε πως θα προχωρήσουμε πάρακατω , το ολικό lockdown βρίσκεται στο τραπέζι και είναι κάτι το οποίο υπάρχει ως σκέψη, αν χρειαστεί να θα προχωρήσουμε σε ολικό lockdown.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ