«Δώστε ομορφιά στο άθλημα…»
Storytelling

«Δώστε ομορφιά στο άθλημα…»

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

«Δώστε ομορφιά στο άθλημα. Ο αθλητισμός, ενισχύει το σώμα και την ψυχή»

Ανάπτυξη και Δημιουργικότητα.
Από τους κανόνες του Γιόχαν Κρόιφ

Οι συνολικές αξίες του Κρόιφ τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στη ζωή φαίνονται από τους «14 κανόνες» του, οι οποίοι εμφανίζονται σε κάθε ένα από τα 200 γήπεδα που έχουν δημιουργηθεί σε όλο τον κόσμο. Θέματα όπως ο σεβασμός, η ομαδική εργασία, η δημιουργικότητα και η πρωτοβουλία χρησιμεύουν ως οδηγός για να ενημερώσουν τα παιδιά για την ευθύνη τους. Είναι ζωτικής σημασίας για να τους ακολουθήσουν οι παίκτες, αλλά προσφέρει επίσης καθοδήγηση για αξίες στη ζωή. Είναι σαφές ότι μπορούν να εφαρμοστούν τόσο στις προσωπικές όσο και στις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Οι 14 κανόνες του Κρόιφ:

1. Παίκτης ομάδας – Για να ολοκληρώσετε τα πράγματα, πρέπει να τα κάνετε μαζί.

2. Ευθύνη – Φροντίστε τα πράγματα σαν να ήταν δικά σας.

3. Σεβασμός – Σεβασμός ο ένας στον άλλο.

4. Ενσωμάτωση – Συμμετοχή των άλλων στις δραστηριότητές σας όταν είναι δυνατόν.

5. Πρωτοβουλία – Τολμήστε να δοκιμάσετε κάτι νέο.

6. Προπόνηση – Πάντα να βοηθάτε ο ένας τον άλλο μέσα σε μια ομάδα.

7. Προσωπικότητα – Να είστε ο εαυτός σου.

8. Κοινωνική συμμετοχή – Η αλληλεπίδραση είναι ζωτικής σημασίας, τόσο στον αθλητισμό όσο και στη ζωή.

9. Τεχνική – Μάθετε τα βασικά.

10. Τακτική – Μάθετε τι να κάνετε.

11. Ανάπτυξη – Ο αθλητισμός ενισχύει το σώμα και την ψυχή.

12. Μάθηση – Προσπαθήστε να μαθαίνετε κάτι νέο κάθε μέρα.

13. Παίξτε μαζί – Ένα ουσιαστικό μέρος κάθε παιχνιδιού.

14. Δημιουργικότητα – Φέρτε ομορφιά στο άθλημα.

Αυτοί οι 14 κανόνες είναι πολύ πιο σημαντικοί από το απλό ποδόσφαιρο, καθώς βοηθούν να ζήσει κανείς με ήθος με τους άλλους, ενώ εξακολουθούν να αναζητούν την επιτυχία. Στην αυτοβιογραφία του έγραψε ότι μπορούσε μόνο «να σκεφτεί να είναι στην κορυφή» και ότι «δεν ήταν ικανός να κάνει κάτι σε χαμηλό επίπεδο». Πάνω απ’ όλα η ζωή του ήταν πάντα να «κάνει τα πράγματα καλύτερα».

Είχε πει
1. «Οι επιθετικοί μου πρέπει να τρέχουν μόνο 15 μέτρα, εκτός και αν είναι βλάκες ή κοιμούνται».

2. «Στη διάρκεια ενός παιχνιδιού, ο μέσος όρος που ένας παίκτης έχει τη μπάλα στα πόδια του, είναι 3 λεπτά. Για να καταλάβεις πόσο καλός είναι, πρέπει να κοιτάξεις τι κάνει τα υπόλοιπα 87».

3. «Αν η αντίπαλη ομάδα έχει έναν έξυπνο παίκτη που ξέρει να ξεμαρκάρεται πολύ καλά, πάντοτε τον αντιμετωπίζουμε με τον πιο απλό τρόπο: Δεν τον μαρκάρει κανείς. Αν δεν τον μαρκάρει κανείς, δεν θα ξεμαρκαριστεί».

4. «Η σύμπτωση είναι κάτι λογικό. Αν σουτάρω από 30 μέτρα για να βάλω γκολ, κατά πάσα πιθανότητα θα αποτύχω. Αν όμως το κάνω 20 φορές σε ένα ματς, τότε θα έχω καλές πιθανότητες να το πετύχω μια φορά».

5. «Το δυσκολότερο πράγμα για τους παίκτες και τους ανθρώπους, είναι να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει τίποτα για να καταλάβουν».

6. «Οι Ισπανοί παίκτες είναι ιδανικοί για να δουλέψεις μαζί τους. Αντίθετα, οι Ολλανδοί, μόλις ανοίξεις το στόμα σου για να πεις κάτι, έχουν ήδη προλάβει να πουν: Ναι, αλλά…».

7. «Όταν προηγείσαι 5-0, τότε δεν έχει νόημα να ψάξεις ένα έκτο γκολ. Πολύ πιο θεαματικό για την κερκίδα, είναι να προσπαθήσεις να σημαδέψεις το δοκάρι».

8. «Ξέρεις αν ένας παίκτης χτυπάει σωστά τη μπάλα, όχι βλέποντάς τον, αλλά ακούγοντας τον ήχο που κάνει το παπούτσι του στην επαφή με τη μπάλα».

9. «Πάντα πίστευα ότι κάθε παίκτης πρέπει να μπορεί να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις του γηπέδου. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να ακούνε όλοι τις ομιλίες περί τακτικής. Το αριστερό εξτρέμ δεν επιτρέπεται να κοιμάται όταν μιλάω για το δεξί μπακ».

10. «Αν οι αντίπαλοι έχουν δυο ικανότατους επιθετικούς, έναν άριστο και έναν πολύ καλό, το φυσιολογικό θα ήταν να ρίξω στον άριστο τον άριστό μου αμυντικό και στον πολύ καλό τον πολύ καλό μου αμυντικό. Ε λοιπόν όχι. Εμείς δεν το κάνουμε έτσι. Ο καλύτερος δικός μας αμυντικός πάει πάνω στον λιγότερο καλό επιθετικό τους. Ένα πρόβλημα λιγότερο».

Related posts