Πετά ο άνδρας τον σκύλο από το αεροπλάνο; 11 εικόνες που «παίζουν» με το μυαλό
BEST OF INTERNET

Πετά ο άνδρας τον σκύλο από το αεροπλάνο; 11 εικόνες που «παίζουν» με το μυαλό

Πόσο μπορεί να ξεγελάσει το μυαλό, εκείνο που «βλέπουν» τα μάτια; Μια παραπλανητική λεζάντα και η εικόνα ενός σκύλου που παίζει στο χιόνι, μπορεί να θυμίζει στιγμιότυπο απίστευτης αγριότητας.

Η σχέση της πληροφορίας που μεταφέρουν τα μάτια στον εγκέφαλο, με την πραγματικότητα, μπορεί να απέχει πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεστε.

Μια απλή εικόνα με την «λάθος» λεζάντα είναι ικανή να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση, μια οφθαλμαπάτη που ξεγελά την αντίληψη ενός ανθρώπου.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Reddit έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες φωτογραφίες, στις οποίες οι χρήστες προσθέτουν παραπλανητικές λεζάντες και δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις, προβάλλοντας… αμφιβολίες ακόμη και στην ίδια μας την όραση.

Ανδρας πετά σκύλο στο κενό από αεροπλάνο

Η εικόνα προκαλεί ανατριχίλα, καθώς ένας άνδρας φαίνεται έτοιμος να αφήσει τον σκύλο να πέσει στο κενό, σε μια πτήση πάνω από τα σύννεφα…

Κι όμως, ο άνδρας βρίσκεται σε ένα χιονισμένο τοπίο και ο σκύλος ανυπομονεί να «χοροπηδήσει» στο αφράτο χιόνι.

Φωτογραφία από τον πλανήτη Δία
Εδώ είστε σίγουροι πως παρακολουθείτε αυτό ακριβώς που λέει και η λεζάντα… τον πλανήτη Δία με τα χαρακτηριστικά δαχτυλίδια να διαγράφονται στο σφαιρικό σχήμα του…

Μια πιο προσεκτική ματιά ωστόσο θα σας πείσει πως πρόκειται απλά για έναν υδροβιότοπο μέσα από το κιάλι ενός φυσιοδίφη, στο οποίο αποτυπώνονται τα έλη, τα ξερόχορτα και πάπιες να κολυμπούν στα νερά!

Το χαρακτηριστικό Matrix σε οθόνη υπολογιστή
Τα πράσινα γράμματα σε μαύρο φόντο, μια εικόνα γνωστή από την διάσημη ταινία Matrix, αλλά και από τους πρώτoυς μονόχρωμους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Είναι όμως αυτό το θέμα της εικόνας;

Πρόκειται για έναν αγρό, μια καλλιεργήσιμη έκταση με τα σπαρτά στοιχισμένα σε απόλυτη ευθεία και φυσικά τον αγρότη να περπατά ανάμεσά τους.

Σέρφερ δαμάζει εντυπωσιακό διπλό κύμα
Εντυπωσιακό στιγμιότυπο από το νερό, με τα κύματα να δημιουργούν υδάτινα τούνελ, μέσα στα οποία ο σέρφερ κινείται με τη σανίδα του… Αμ, δε!

Πρόκειται πράγματι για ένα εντυπωσιακό στιγμιότυπο, αλλά στην αρκτική ζώνη, με τον άνδρα να σκαρφαλώνει σε έναν αντυπωσιακό λόφο από πάγο.

Θολοί φακοί σε ζευγάρι γυαλιών οράσεως
Είναι εκείνη η άβολη στιγμή που βάζει κανείς τα γυαλιά του και καταλαβαίνει πως δεν είναι κατάλληλα για εκείνον.

Φυσικά, μιλάμε για τα τόξα μιας πέτρινης γέφυρας και την αντανάκλασή τους στο νερό που δημιουργεί την ψευδαίσθηση ζευγαριού γυαλιών οράσεως.

Τσαμπί με μπανάνες
Ένα τσαμπί ώριμες μπανάνες κρέμεται από το μπανανόδεντρο..

Αν προσέξετε την άκρη του… τσαμπιού, θα διακρίνετε φυσικά το κεφάλι ενός ερπετού, που έχει κουλουριαστεί γύρω από το κλαδί.

Συγκεντρωμένο πλήθος κάτω από μια πελώρια σκηνή συναυλίας
Το κοινό παραλληρεί με τα χέρια ψηλά καθώς η μουσική διαχέεται στον χώρο της συναυλίας…

Το κάτω μέρος ενός τραπεζιού, τα τέσσερα ξύλινα πόδια του οποίου πατούν σε μια σγουρή μοκέτα με κρόσια. Την ψευδαίσθηση προδίδει το λαμπατέρ στην αριστερή γωνία της εικόνας.

Μπακέτα ψωμί πλάι σε μπολ με πραλίνα φουντουκιού
Ζεστή, ζεστή φρατζόλα ψωμί στο ταψί της, πλάι σε μπολάκια με πραλίνα φουντουκιού, σε ένα ιδανικό πρωινό σνακ.

Το ψωμάκι δεν είναι παρά μια γλυκύτατη γάτα με καστανοκίτρινη γούνα, η οποία απολαμβάνει την… θαλπωρή μιας μεταλλικής μακρόστενης γλάστρας. Γλαστράκια είναι άλλωστε και τα μικρά δοχεία πλάι της, τα οποία περιλαμβάνουν χώμα.

Λουόμενος με φουντωτά μαλλιά ετοιμάζεται για βουτιά
Τα χέρια ψηλά, το κεφάλι προτεταμένο μπροστά και ο νεαρός είναι έτοιμος για το μακροβούτι.

Μόνο που στην πραγματικότητα, η γυναίκα με τη μάσκα δεξιά, απλά κρατά έναν αχινό στην παλάμη του χεριού της.

Εικόνα από δορυφόρο της κοίτης του Αμαζονίου
Ο μεγαλύτερος ποταμός στον κόσμο διατρέχει το καταπράσινο δάσος της Λατινικής Αμερικής, το οποίο απλώνεται δεξιά και αριστερά της κοίτης του Αμαζονίου.

Κι όμως, αυτό που παρακολουθούμε είναι ένα λουκούλλειο γεύμα μιας κάμπιας που καταβριχθίζει με χάρη ένα καταπράσινο φύλλο.

 

 

 

Related posts