Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Η συγκλονιστική εικόνα του χαμογελαστού Γκροζάν από το νοσοκομείο με τα εγκαύματα στα χέρια (VIDEO)
AutoMoto

Η συγκλονιστική εικόνα του χαμογελαστού Γκροζάν από το νοσοκομείο με τα εγκαύματα στα χέρια (VIDEO)

Ο οδηγός της Haas ευχαρίστησε με ένα video από το νοσοκομείο για τα μηνύματα συμπαράστασης που έλαβε μετά το ατύχημα στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, ξεκαθάρισε ότι έπαθε «μόνο» εγκαύματα στα χέρια και αποκάλυψε ότι στο παρελθόν ήταν εναντίον του Halo που του έσωσε τώρα τη ζωή.

Τυχερός μέσα στην ατυχία του αποδείχθηκε ο Ρομέιν Γκροζάν, καθώς γλίτωσε από το σοβαρό ατύχημα στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν με ελαφριούς τραυματισμούς. Ο οδηγός της Haas μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, όπου δεν επιβεβαιώθηκαν τελικά οι φόβοι για κατάγματα στα πλευρά και απέμειναν ως συνέπειες του ατυχήματος εγκαύματα στα χέρια του.

Ο Γκροζάν έστειλε μήνυμα στους φίλους του μέσω ενός σύντομου video, όπου τους διαβεβαιώνει ότι είναι κατά τα άλλα καλά, ενώ τους ευχαριστεί για τη συμπαράσταση και τα μηνύματά τους. Στο ίδιο μήνυμα υπογραμμίζει ο Γάλλος πιλότος της Formula 1 τα εξής: «Πριν μερικά χρόνια ήμουν εναντίον του Halo, όμως χωρίς το Halo δεν θα μπορούσα σήμερα να σας μιλάω. Γι αυτό, ευχαριστώ! Ευχαριστώ όλους τους βοηθούς στην πίστα και στο νοσοκομείο. Ελπίζω, να μπορέσω να απαντήσω σύντομα στα μηνύματά σας και να σας ενημερώσω, πώς είμαι».

Το σύστημα προστασίας Halo και η αντιπυρική φόρμα έσωσαν τον Γκροζιάν που έμεινε 27” στο φλεγόμενο όχημα (vid)

Ο διευθυντής της ομάδας της Haas, Γκίντερ Στάινερ, δήλωσε ότι ο Γκροζιάν γλίτωσε πιθανότατα μόνον με ελαφρά εγκαύματα, αν και θα περιμένουν πρώτα τις εξετάσεις, ενώ χαρακτήρισε φανταστική την άμεση κινητοποίηση των κριτών και των σωστικών συνεργείων.

Με ελαφρά εγκαύματα απομακρύνθηκε ο Ρομέιν Γκροζιάν από το σημείο του τρομερού δυστυχήματος κατά την εκκίνηση του Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, αν και το μονοθέσιο της Haas έγινε μπουρλότο και κόπηκε στα δύο. Ο Γκροζιάν ανασύρθηκε μετά από 27 δευτερόλεπτα από το φλεγόμενο αυτοκίνητο, δηλαδή περίπου 8 δευτερόλεπτα πριν λήξει η προστασία που προσφέρει στους οδηγούς της Formula 1 η αντιπυρική φόρμα τους. Στις πρώτες εικόνες είδαμε ότι του είχε φύγει το αριστερό παπούτσι από το πόδι του Γάλλου, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή της Haas, Γκίντερ Στάινερ, δεν φαίνεται να έχει πάθει κάτι σοβαρό.

Προφανώς η αντιπυρική φόρμα έσωσε τον πιλότο από τα χειρότερα, αν και θα πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων, επειδή υπάρχουν ενδείξεις για ενδεχόμενο κάταγμα στα πλευρά, ενώ δεν πρέπει να αποκλείσουμε και τη διάσειση. Φύλακας άγγελος του οδηγού της Haas αποδείχθηκε επίσης το προστατευτικό κάγκελο Halo γύρω από το κόκπιτ, που δεν επέτρεψε να σφηνώσει το αυτοκίνητο ανάμεσα στις μπαριέρες και να βιώσουμε μία φρικτή στιγμή στη Formula 1, παρόμοια με το δυστύχημα του Ζουλς Μπιανσί στη Σουζούκα το 2014 που είχε ως αποτέλεσμα τον θανατηφόρο τραυματισμό του Γάλλου.

Όπως τόνισε ο Στάινερ, «το πρώτο που σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή δεν ήταν πώς συνέβη το δυστύχημα, αλλά αν είναι καλά ο Ρομέιν. Δεν μίλησα μαζί του, φαίνεται όμως ότι έχει πάθει μόνον ελαφρά εγκαύματα, αν και θα περιμένουμε τις εξετάσεις στο νοσοκομείο. Θα ήθελα εδώ να ευχαριστήσω τους κριτές και όλο το προσωπικό που αντέδρασαν εξαιρετικά άμεσα και αποτελεσματικά».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ