Μπαίνουν πιο πολλοί από όσοι βγαίνουν – Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία
Ειδήσεις χωρίς... Balla

Μπαίνουν πιο πολλοί από όσοι βγαίνουν – Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Λίγο πριν κτυπήσουν “κόκκινο” βρίσκονται οι εισαγωγές στα νοσηλευτήρια του κράτους, με τους αριθμούς καθημερινά, να “αντανακλούν” την κακή επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου.

Αυτή τη στιγμή, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 57 ασθενείς εκ των οποίων οι έξι στη μονάδα αυξημένης φροντίδας. Το ένα τέταρτο, των ασθενών, προέρχονται από οίκους ευγηρίας.

Εξαιρετικά ανησυχητική, εντούτοις, είναι η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με τους ασθενείς covid στο νοσηλευτήριο να φτάνουν τους 20, οι μισοί εξ αυτών στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Νοσοκομείο Αμμοχώστου: 57 ασθενείς – 6 στην Μ.Α.Φ 16 ασθενείς προέρχονται από οίκους ευγηρίας *

Νοσοκομείο Λευκωσίας: 20 ασθενείς – 10 στην Μ.Ε.Θ Δ

Οι δυνατότητες, ωστόσο περιορισμένες. Στη μάχη, πλέον, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, ρίχνονται και ιδιώτες καρδιολόγοι δια επιστράτευσης για κάλυψη των όποιων αναγκών.

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ

Οι καρδιολόγοι όπως και η υπόλοιπη ιατρική κοινότητα, θα προσφέρουν αγόγγυστα τις υπηρεσίες που είναι αναγκαίες για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ

Κόντρας συνέχεια ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του Οίκου Ευγηρίας “Τιμόθειο” στα Λατσιά και τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Το “Τιμόθειο” μετρά ήδη εννέα περιστατικά κορωνοϊού, με τον ιδιοκτήτη να εμμένει στην άποψη ότι, ο ιός εξαπλώθηκε στον οίκο, με την επιστροφή ενοίκου από το γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας, μετά από νοσηλεία.

Προς αυτή την κατεύθυνση, υποστηρίζει ο ΟΚΥπΥ, στάληκαν στη συγκεκριμένη δομή ήδη δύο γιατροί προς εξέταση των ενοίκων, αλλά και για να δωθούν οι κατευθυντήριες οδηγίες, προς αναχαίτηση της διασποράς του ιού στη συγκεκριμένη δομή.

 

Related posts