Βαθμολογίες χωρών: Ίσως το Ομόνοια – ΠΑΟΚ να είναι μεγάλο «ντέρμπι»
Champions League

Βαθμολογίες χωρών: Ίσως το Ομόνοια – ΠΑΟΚ να είναι μεγάλο «ντέρμπι»

Μπορεί, το παιχνίδι αυτό να μην έχει και κανένα βαθμολογικό κίνητρο, όσον αφορά τον 5ο όμιλο του «Γιουρόπα».

Ο λόγος, για την αναμέτρηση ανάμεσα στην Ομόνοια και στον ΠΑΟΚ, παιχνίδι που θα γίνει στο ΓΣΠ, στις 3 Δεκεμβρίου.

Ανεξάρτητα όμως από αυτό, δεν αποκλείεται να υπάρξει ντέρμπι… βαθμολογίας στην κατάταξη των χωρών και τα εισιτήρια που θα δικαιούνται να κερδίσουν όσον αφορά τις διοργανώσεις της αγωνιστικής περιόδου 2022/23.

Μετά την ήττα της Ομόνοιας από τη Γρανάδα και τις νίκες των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, η Ελλάδα μείωσε κατά 800 βαθμούς την απόσταση από την Κύπρο και εφόσον οι πράσινοι δεν πάρουν κάποια νίκη ή νίκες στα τρία παιχνίδια που τους έχουν απομείνει και οι Ελληνικές ομάδες, σημειώσουν και άλλες, τότε θα υπάρχει… πρόβλημα.

*Αν η Ομόνοια σημειώσει πάνω από μια νίκες, πιθανόν να έχει και ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του «Γιουρόπα». Επομένως, μπορεί να πάρουμε και άλλους βαθμούς…

*Μη ξεχνάμε όμως ότι υπάρχει και άλλη… απειλή από την Ελλάδα και είναι ο Ολυμπιακός, που μετέχοντας στο ΤσΛ, δίνει και άλλους βαθμούς στην Ελλάδα, όταν κερδίζει και ακόμη, αν προκριθεί στους 16, αυτόματα η Ελλάδα παίρνει 1000 βαθμούς!

Φυσικά οι ερυθρόλευκοι, αν τερματίσουν στην 3η θέση και προκριθούν στο «Γιουρόπα», ενδεχομένως, να δώσουν και από εκεί βαθμούς στη χώρα τους.

*Οι νίκες των Κυπριακών ομάδων, βαθμολογούνται με 500 βαθμούς (λόγω πέντε εκπροσώπων) και των Ελληνικών, με 400 (λόγω τεσσάρων εκπροσώπων).

Πάντως, αν η Μίντιλαντ δεν κάνει κανένα… θαύμα και πάρει βαθμούς, είτε από Λίβερπουλ, είτε από Άγιαξ ή Αταλάντα, μια ισοπαλία της Ομόνοιας, μας φέρνει πάνω από τη Δανία.

Ωστόσο, υπάρχει και η «τριπλή απειλή» από την Ελλάδα, που μπορεί να ανέβει αυτή στην 14η θέση, ξεπερνώντας και εμάς και τη Δανία.

Τέλος, υπάρχει και η Σερβία, που εκπροσωπείται μόνο από τον Ερυθρό Αστέρα, που έχει πιθανότητες πρόκρισης στα νοκ-άουτ του «Γιουρόπα».

Εννοείται ότι η ολική εικόνα, θα είναι πιο ξεκάθαρη μετά και τις επόμενες δυο αγωνιστικές και θα απομένει η τελευταία, ούτως ώστε και εμείς, αλλά και η Ελλάδα, μαζί με τις Δανία, Σερβία, να ξέρουν τι θα χρειάζονται.

Θέσεις και εισιτήρια:

Θέσεις 13 & 14:

Πρωταθλητής: 3ος γύρος ΤσΛ

2ος: 2ος γύρος ΤσΛ

Κυπελλούχος: 3ος γύρος «Γιουρόπα»

3ος & 4ος: 2ος γύρος Conference League

Θέση 15:

Πρωταθλητής και 2ος: 2ος γύρος ΤσΛ

Κυπελλούχος: 3ος γύρος «Γιουρόπα»

3ος & 4ος: 2ος γύρος Conference League

Θέσεις 16 & 17:

Πρωταθλητής: 2ος γύρος ΤσΛ

Κυπελλούχος + 2ος & 3ος: 2ος γύρος Conference League

Θέσεις 18 ως 28:

Πρωταθλητής: 1ος γύρος ΤσΛ

Κυπελλούχος + 2ος & 3ος: 2ος γύρος Conference League

 

Related posts