9 Νοεμβρίου 2005: Όταν η ΑΕΛ “γονάτισε” τη Φενέρ! – Balla.com.cy
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

9 Νοεμβρίου 2005: Όταν η ΑΕΛ “γονάτισε” τη Φενέρ!
FIBA Europe Cup

9 Νοεμβρίου 2005: Όταν η ΑΕΛ “γονάτισε” τη Φενέρ!

Γυρνάμε το χρόνο πίσω απόψε και συγκεκριμένα, στις 9 Νοεμβρίου του 2005.

Όταν η ΑΕΛ, είχε αντιμετωπίσει στο «Ν. Σολομωνίδης», τη Φενέρ Μπαξέ, στο παιχνίδι για τον 5ο όμιλο του FIBA Europe EuroCup.
Το αδιαχώρητο είχε δημιουργηθεί στην έδρα της ΑΕΛ, τη στιγμή που όλες οι εκτιμήσεις της εποχής, ήθελαν την Τουρκική ομάδα, να είναι το φαβορί για τη νίκη και αυτό παρά το ότι η ΑΕΛ εκείνης της εποχής, είχε κάνει γνωστή τη δυναμική της και εκτός συνόρων!

Από την αρχή φάνηκε ότι οι Τούρκοι δεν ήταν και τόσο… φαβορί, μιας και η ΑΕΛ αγωνιζόταν με «έξι παίκτες» (δε χρήζει εξήγησης το γιατί), μια ομάδα παθιασμένη και αποφασισμένη για τη νίκη!

Εναλλασσόμενο το προβάδισμα, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και αυτό, μέσα σε ένα παιχνίδι γρήγορου ρυθμού, τη στιγμή που πολλοί περίμεναν, ότι ο Ιγκόρ Μίκλινεκς, θα επέλεγε έναν αργό ρυθμό που ίσως να βόλευε την ομάδα του.

Στη λήξη του χρόνου λοιπόν, ο εικονιζόμενος Μιχάλ Χλεποβίτσκι σκοράρει από πλάγια θέση για την ΑΕΛ, που έτσι, έφθασε σε μιαν μεγάλη νίκη, με τελικό σκορ 82-81 και το τι έγινε αμέσως μετά, έπρεπε να ήταν κάποιος εκεί για να το καταλάβει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ