Ανακοίνωση για την παρουσία κόσμου
B' Κατηγορία

Ανακοίνωση για την παρουσία κόσμου

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Ανακοίνωση από την ΚΟΚ σχετικά με την παρουσία κόσμου στα γήπεδα:

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημερώνει τα ακόλουθα, σχετικά με τα πρωταθλήματα της.

Για τα πρωταθλήματα κ14, κ16, κ18 και Τροχοκαθίσματος:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους φιλάθλους τόσο κατά τις μετακινήσεις τους όσο και όταν κάθονται. Το μέτρο θα επαναξιολογηθεί στις 14.10.2020.

Λόγω του ότι τα περισσότερα γήπεδα είναι μικρότερα, ο μέγιστος αριθμός φιλάθλων σε κάθε αγώνα, είναι 100 θεατές. Σε περίπτωση που το γήπεδο είναι μικρότερο των 400 θέσεων, τότε το μέγιστο ορίζεται το 25% της χωρητικότητας του γηπέδου.

Τα γηπεδούχα σωματεία, είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο του αριθμού των φιλάθλων που θα εισέλθουν στο γήπεδο. Οι Α’ διαιτητές των αγώνων, έχουν ανάλογες οδηγίες σε περίπτωση που ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από τον επιτρεπόμενο, να ζητήσουν την απομάκρυνση τους από τις κερκίδες.

H φιλοξενούμενη ομάδα αποστέλλει στη γηπεδούχο ομάδα, το αργότερο την προηγούμενη ημέρα του αγώνα, κατάσταση μέχρι 15 ατόμων, που δικαιούνται είσοδο στον αγώνα.

Για τα πρωταθλήματα ΟΠΑΠ Basket League, ΟΠΑΠ Γυναικών Α’ Κατηγορίας, Β1 και Β2 κατηγορίας:

Συνίσταται η χρήση μάσκας από τους φιλάθλους όταν κάθονται, ενώ είναι υποχρεωτική κατά τις μετακινήσεις τους. Το μέτρο θα βρίσκεται υπό συνεχή αξιολόγηση.

Μέγιστος αριθμός φιλάθλων σε κάθε αγώνα οι 250 θεατές. Σε περίπτωση που το γήπεδο είναι μικρότερο των 1000 θέσεων, τότε το μέγιστο ορίζεται το 25% της χωρητικότητας του γηπέδου. Τα γηπεδούχα σωματεία, είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο του αριθμού των φιλάθλων που θα εισέλθουν στο γήπεδο.

Οι Α’ διαιτητές των αγώνων, έχουν ανάλογες οδηγίες σε περίπτωση που ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από τον επιτρεπόμενο, να ζητήσουν την απομάκρυνση τους από τις κερκίδες. H φιλοξενούμενη ομάδα αποστέλλει στη γηπεδούχο ομάδα, το αργότερο την προηγούμενη ημέρα του αγώνα, κατάσταση μέχρι 25 ατόμων, που δικαιούνται δωρεάν προσκλήσεις στον αγώνα.

Εάν το γήπεδο είναι μικρότερο των 1000 θέσεων, τότε η φιλοξενούμενη ομάδα δικαιούται το μέγιστο μέχρι 15 προσκλήσεις. Η γηπεδούχος ομάδα έχει το δικαίωμα να αποφασίσει εάν θα δώσει περισσότερες προσκλήσεις ή εάν θα επιστρέψει φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας, σε περίπτωση που ο επιτρεπόμενος αριθμός στο γήπεδο, υπερκαλύπτεται από τους δικούς της φιλάθλους.

Αγώνες στην επαρχία Λάρνακας:

Όλοι οι αγώνες που πραγματοποιούνται στην επαρχία Λάρνακας, διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, βάσει των σχετικών διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας. Δικαίωμα εισόδου έχουν μόνο όσοι προνοούνται στις σχετικές Ειδικές Προκηρύξεις των πρωταθλημάτων.

Related posts